Η Ελληνική Σελίδα της Οικογένειας!The mark of the Beast!
Computer Chisps & the Future!
Diseases
Wars

Τα Νέα του Τέλους!

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ
"Και θα ακούσετε για πολέμους και για φήμες πολέμων, κοιτάξτε να μην ταραχθείτε, επειδή το ένα έθνος θα ξεσηκωθεί εναντίον του άλλου του έθνους, και το ένα βασίλειο εναντίον ενός άλλου βασιλείου." Ματθ. 24:6a,7b

Οι ΗΠΑ " προμηθευτής επιλογής " για τις πωλήσεις όπλων
By Frida Berrigan, Common Dreams NewsCenter

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν κορυφαίος έμπορος όπλων του κόσμου το 2000 , με σχεδόν $ 18.6 δισεκατομμύρια στις πωλήσεις, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου . Σχεδόν το 70 % των αμερικανικών όπλων πωλήθηκαν στον αναπτυσσόμενο κόσμο .

Οι πωλήσεις όπλων σε διεθνές επίπεδο ανήλθαν σε σχεδόν $ 36.9 δισεκατομμύρια το 2000, μια αύξηση της τάξης του 8 τοις εκατό . Οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για σχεδόν το ήμισυ των όπλων που πωλούνται, αλλά δεν ήταν ο μόνος σημαντικός έμπορος όπλων. Η Ρωσία ήταν η δεύτερη 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, στη συνέχεια, η Γαλλία 4,1 δισ. δολάρια, η Γερμανία με 1,1 δισ. δολάρια, η Βρετανία με 600 εκατομμύρια δολάρια, η Κίνα με 400 εκατ. δολαρίων και η Ιταλία με 100 εκατομμύρια δολάρια .

Το Κέντρο Έρευνας για το Εμπόριο Όπλων διαπίστωσε ότι :

     
Οι ΗΠΑ είχαν προμηθεύσει όπλα ή στρατιωτική τεχνολογία σε μέρη σε 39 από τις 42 ενεργές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, πάνω από το 92 % .
     
Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα επίπεδα των όπλων των ΗΠΑ και της κατάρτισης ήταν σχετικά μέτρια, σε πάνω από το ένα τρίτο των συγκρούσεων - στις 18 από τις 42 - οι ΗΠΑ ήταν ένας σημαντικός προμηθευτής , παρέχοντας από 10 % έως 90 % των όπλων που εισάγονταν από την κυβέρνηση που αντιμετώπιζε συγκρούσεις.
     
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν περίπου 6800 εκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμούς σε χώρες που παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες που ορίζονται στον Διεθνή Κώδικα Συμπεριφοράς για τις πωλήσεις όπλων .

Ως ο κορυφαίος προμηθευτής όπλων - και ως η παλαιότερη , πιο ευρέως σεβαστή δημοκρατία του κόσμου - οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να θέσουν αυστηρές προδιαγραφές για τα είδη των κυβερνήσεων που λαμβάνουν όπλα τις ΗΠΑ . Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν υπάρχει κανένα άλλο έθνος που θα το κάνει.

Όπως ο Jimmy Carter το έθεσε το 1976 , «δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα . Δεν μπορεί να είμαστε και ο κορυφαίος πρωταθλητής της ειρήνης του κόσμου και ο μεγαλύτερος προμηθευτής των όπλων στον κόσμο".

Πίσω