The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

  Πώς μπορεί ένα ευσυνείδητο άτομο να γίνει Χριστιανός τη στιγμή που η ιστορία της Χριστιανοσύνης είναι βυθισμένη στο σκοταδισμό, την αμαρτία, την αδιαλλαξία, τους πολέμους, τις υπερβολές και τα σχίσματα ανάμεσα σε ολόκληρες γενεές από τους οπαδούς της;

   Σε όλες τις εποχές εκατομμύρια άνθρωποι γνώρισαν και αγάπησαν προσωπικά τον Ιησού και πήραν δύναμη από Αυτόν για να ζήσουν υπέροχες ζωές προσφέροντας αγάπη και υπηρετώντας τους συνανθρώπους τους. Όμως με μεγάλη μας λύπη αναφέρουμε πως σε γενικές γραμμές, η Χριστιανοσύνη σαν θεσμός έχει αποτύχει οικτρά να εκπληρώσει την αποστολή που έδωσε ο Ιησούς  στους πρώτους Του Αποστόλους και οπαδούς: Να μοιραστούν την Αγάπη του Θεού μ’ έναν Κόσμο που διψάει για την αγάπη Του!

   Οι περισσότερες αυτοαποκαλούμενες «Χριστιανικές» οργανώσεις και δόγματα είναι τόσο απασχολημένα με τις εσωτερικές τους διενέξεις, με την εγωιστική συσσώρευση πλούτου, με την κατασκευή πολυτελών και σπάταλων εκκλησιαστικών κτιρίων κλπ. με αποτέλεσμα να έχουν ξεχάσει και να έχουν χάσει ουσιαστικά το όραμα της αρχικής εντολής του Ιησού «αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου!»

   Αντικειμενικός μας σκοπός δεν είναι να σε πείσουμε να γίνεις μέλος μια θρησκευτικής οργάνωσης. — Ο Ιησούς δεν είναι μια θρησκεία! Στην πραγματικότητα, ο Ίδιος ο Ιησούς ποτέ δεν ίδρυσε κάποια θρησκευτική ή ιεραρχική οργάνωση! Απλά αυτό που έκανε ήταν να πηγαίνει παντού  κάνοντας το καλό, βοηθώντας τους ανθρώπους και προσφέροντας την Αγάπη του Θεού σε όλους όσους μπορούσε. Ποτέ Του δεν είχε μια συναγωγή, ένα τέμενος, μια εκκλησία ή ένα ναό κάποιου είδους, ούτε μια συνάθροιση από ανθρώπους με τους οποίους συναντιόταν κάποια ορισμένη «άγια μέρα» της εβδομάδας.

    Ποτέ Του δεν έγραψε μια ταμπέλα ή κάποια διαφήμιση που να λέει, «Ελάτε στην εκκλησία Μου την τάδε Άγια Μέρα!» Το μόνο που είπε ήταν, «Ελάτε σε Μένα!» — Ματθαίου 11:28. Αρνήθηκε εξ ολοκλήρου να συμβιβαστεί με το πανίσχυρο και διεφθαρμένο θρησκευτικό σύστημα των ημερών Του, ενώ προτίμησε να κάνει το έργο Του ολοκληρωτικά μακριά από αυτό, προσεγγίζοντας και προσφέροντας την Αγάπη Του και την Αλήθεια Του στους φτωχούς και κοινούς ανθρώπους που από καιρό είτε είχαν εγκαταλείψει την οργανωμένη θρησκεία είτε είχαν εγκαταλειφθεί απ’ αυτήν.

      Μια φορά και ενώ συνομιλούσε με μια γυναίκα που διαφωνούσε μαζί Του για το αν ο Θεός θα έπρεπε να λατρεύεται σ’ ένα ορισμένο «ιερό» όρος της Σαμάρειας, ή στον ναό των Ιουδαίων στην Ιερουσαλήμ, Αυτός της απάντησε, «Έρχεται η μέρα, και τώρα είναι, που δεν θα λατρεύετε το Θεό ούτε σ’ αυτό το βουνό, ούτε στην Ιερουσαλήμ. Επειδή αυτοί που λατρεύουν το Θεό θα πρέπει να Τον λατρεύουν στο πνεύμα και στην αλήθεια. — Επειδή ο Πατέρας τέτοιους αναζητάει να Τον λατρεύουν!» — Ιωάννη 4:21-23. Ο Ιησούς έκανε ξεκάθαρο πως οι τυπικότητες και οι ιεροτελεστίες, οι τελετουργίες και τα θρησκευτικά κτίρια δεν ήταν καθόλου αναγκαία στο να λατρεύεις το Θεό, ενώ θα μπορούσαμε να Τον αγαπάμε και να Τον λατρεύουμε στο πνεύμα με απλό τρόπο, μέσα από την καρδιά μας και με αληθινό τρόπο, με το να ακολουθούμε το φως του Λόγου Του.

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

<- Υπήρχε πραγματικά ο Ιησούς;
<- Γιατί ήρθε στη γη;
<- Το μήνυμα του Ιησού
<- Γιατί οι ηγέτες τον απέρριψαν;
<- Τι καλό είναι για σήμερα;
<- Είναι θρησκόληπτη πίστη;
<- Αποτυχίες της Χριστιανοσύνης;
<- Είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού;
<- Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
<- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
<- Καθόλου χρόνος για θρησκεία;
<- Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες;
<- Από πού αρχίζει κάποιος;
<- Εγωιστική Χριστιανοσύνη
<- Πώς είναι ο Θεός;
<- Πού βρίσκεται ο Θεός;
<- Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα;
<- Και τι λέτε για τους άλλους Θεούς;
<- Μπορεί μια πίστη να είναι λάθος;
<- Είναι αναγκαίο να υποφέρεις;
<- Μπορώ να σώσω τον εαυτό μου;
<- Τι να κάνω για να σωθώ;