The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

• Μήπως αυτές οι δοξασίες φαντάζουν κάπως θρησκόληπτες και στενόμυαλες;

     Ακριβώς το αντίθετο. Ο Ιησούς, η ζωή Του και οι διδασκαλίες Του τυγχάνουν καθολικής αποδοχής, προσιτές σε όλους τους ανθρώπους και είναι κάθε άλλο παρά «στενόμυαλες» και «θρησκόληπτες»! Στην πραγματικότητα, ήταν αυτή η διακήρυξη του Ιησού πως «όποιος πιστεύει σε Μένα δε θα χαθεί!» που εξόργισε τόσο πολύ τους στενόμυαλους και ρατσιστικά προκατειλημμένους θρησκευτικούς ηγέτες και ραβίνους της Ίδιας Του της Ιουδαϊκής θρησκείας! Ο Ιησούς συχνά βοηθούσε και συναναστρεφόταν τους αποκαλούμενους «ειδωλολάτρες» Εθνικούς, εκείνους τους οποίους ο ίδιος ο Ιουδαϊκός λαός Του είχε διδαχθεί από τους ηγέτες του να τους μισεί και να τους περιφρονεί.

   Οι θρησκευτικοί ηγέτες και δάσκαλοι στις μέρες του Ιησού ήταν στενόμυαλοι με όλη τη σημασία της λέξης. Στρυφνοί, αδιάλλακτοι και νομικίστικοι σε σημείο που πίστευαν ότι μόνο αυτοί είχαν το μοναδικό πέρασμα προς το Θεό και το Βασίλειό Του. Και όταν ο Ιησούς τους είπε κατάμουτρα πως το Βασίλειο του Θεού θα αφαιρούνταν από αυτούς και θα δίνονταν σε άλλους — σε έθνη από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, σε όλους τους ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον Κόσμο — αυτό τους εξόργισε τόσο πολύ ώστε να αποφασίσουν να Τον εξοντώσουν. — Ματθαίου 8:11,12 και 21:42,43.

   Ο Θεός μας έστειλε το Γιο Του για να δείξει σε όλους τους ανθρώπους, σε όλα τα έθνη, σε όλους τους λαούς, με τι μοιάζει Αυτός ο Ίδιος, και να μας μεταδώσει χωρίς αντάλλαγμα τη δική Του μεγάλη Αγάπη! «Επειδή τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον Κόσμο (εσένα κι εμένα) ώστε έδωσε το μοναδικό Του Γιο (τον Ιησού), για να μη χαθεί ο καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.» — Ιωάννη 3:16.

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

<- Υπήρχε πραγματικά ο Ιησούς;
<- Γιατί ήρθε στη γη;
<- Το μήνυμα του Ιησού
<- Γιατί οι ηγέτες τον απέρριψαν;
<- Τι καλό είναι για σήμερα;
<- Είναι θρησκόληπτη πίστη;
<- Αποτυχίες της Χριστιανοσύνης;
<- Είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού;
<- Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
<- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
<- Καθόλου χρόνος για θρησκεία;
<- Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες;
<- Από πού αρχίζει κάποιος;
<- Εγωιστική Χριστιανοσύνη
<- Πώς είναι ο Θεός;
<- Πού βρίσκεται ο Θεός;
<- Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα;
<- Και τι λέτε για τους άλλους Θεούς;
<- Μπορεί μια πίστη να είναι λάθος;
<- Είναι αναγκαίο να υποφέρεις;
<- Μπορώ να σώσω τον εαυτό μου;
<- Τι να κάνω για να σωθώ;