The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

  Γιατί Τον απέρριψαν οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ίδιου του λαού Του;

   Το μήνυμα που διέδωσε ο Ιησούς ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι ήταν «να αγαπάνε το Θεό με όλη την καρδιά τους και να αγαπάνε τον πλησίον τους σαν τον εαυτό τους» (Ματθαίου 22:37-39), τους απελευθέρωνε από τη δικτατορική, στραγγαλιστική λαβή και τον έλεγχο που ασκούσαν οι θρησκευτικοί ηγέτες επάνω τους. Οι διδαχές Του απελευθέρωναν τους ανθρώπους από τον έλεγχο της καθιερωμένης θρησκείας, μια εξέλιξη που γέμισε τους θρησκευτικούς ηγέτες με φόβο και φθόνο. Με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως, «αν Τον άφηναν ελεύθερο, όλοι θα πίστευαν σ’ Αυτόν και το αποτέλεσμα θα ήταν να έρχονταν οι Ρωμαίοι να καταλάβουν το ναό τους και να βάλουν ένα τέλος στη δική τους επιρροή!» — Ιωάννη 11:47,48.

   Αυτοί οι άσπονδοι θρησκευτικοί αντίπαλοι τελικά έβαλαν κάποιους να συλλάβουν τον Ιησού και να Τον  δικάσουν με ψευδείς κατηγορίες για στάση και υπονόμευση του καθεστώτος. Αν και ο Ρωμαίος κυβερνήτης Τον έκρινε  αθώο, δέχτηκε τόση πίεση από τους σημαίνοντες Αρχιερείς ώστε  αποφάσισε να Τον εκτελέσει.  Όταν οι εχθροί του Ιησού πήγαν να Τον συλλάβουν, Εκείνος διαβεβαίωσε τους μαθητές Του, «Δεν θα μπορούσαν καν να Με αγγίξουν χωρίς την άδεια του Πατέρα Μου. Αν μονάχα σήκωνα το μικρό Μου δάχτυλο, θα έστελνε μυριάδες αγγέλους για να Με σώσουν!» — Ματθαίου 26:53. — Τουναντίον, επέλεξε να πεθάνει. — Για σένα και για μένα! Κανένας δεν Του αφαίρεσε τη ζωή, Εκείνος την παρέδωσε, έδωσε τη ζωή Του με τη δική Του ελεύθερη θέληση και βούληση. — Βλέπε Ιωάννη 10:11,17,18.

   Όμως ακόμη και αυτός ο θάνατός Του δεν ικανοποίησε τους άσπονδους και εκδικητικούς εχθρούς Του! Για να σιγουρευτούν ότι οι οπαδοί Του δεν θα έκλεβαν το σώμα Του για να ισχυριστούν ότι είχε αναστηθεί από τους νεκρούς — όπως είχε πει ότι θα έκανε — αυτοί οι ψευδοθρησκευόμενοι  ηγέτες έβαλαν μια τεράστια πέτρα μπροστά στην είσοδο του μνήματος και τοποθέτησαν μια ομάδα Ρωμαίων στρατιωτών εκεί για να Τον φρουρούνε. — Ένα σχέδιο που αποδείχτηκε μάταιο, καθώς εκείνοι οι ίδιοι στρατιώτες έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του μεγαλύτερου θαύματος όλων των εποχών. — Τρεις μέρες μετά αφότου το άψυχο σώμα Του κειτόταν σε εκείνο το παγωμένο μνήμα, Αυτός αναστήθηκε από τους νεκρούς, καταβάλλοντας νικηφόρα το θάνατο, την Κόλαση και το μνήμα!

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

<- Υπήρχε πραγματικά ο Ιησούς;
<- Γιατί ήρθε στη γη;
<- Το μήνυμα του Ιησού
<- Γιατί οι ηγέτες τον απέρριψαν;
<- Τι καλό είναι για σήμερα;
<- Είναι θρησκόληπτη πίστη;
<- Αποτυχίες της Χριστιανοσύνης;
<- Είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού;
<- Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
<- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
<- Καθόλου χρόνος για θρησκεία;
<- Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες;
<- Από πού αρχίζει κάποιος;
<- Εγωιστική Χριστιανοσύνη
<- Πώς είναι ο Θεός;
<- Πού βρίσκεται ο Θεός;
<- Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα;
<- Και τι λέτε για τους άλλους Θεούς;
<- Μπορεί μια πίστη να είναι λάθος;
<- Είναι αναγκαίο να υποφέρεις;
<- Μπορώ να σώσω τον εαυτό μου;
<- Τι να κάνω για να σωθώ;