The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το  δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.1MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Καλύτερος από τα Χρήματα στην Τράπεζα!

Υπάρχει μεγάλη οικονομική αναταραχή αυτή τη στιγμή. Η οικονομία η οποία ανέβαινε με γοργό ρυθμό τα σκαλοπάτια του “πλούτου,” ανακάλυψε κάπως αργά πως όταν έφθασε στη κορυφή από την άλλη υπήρχε  ένα βάραθρο. Πριν προλάβει να πατήσει φρένο πήρε το κατήφορο και τώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Πού βρίσκεται ο πάτος, κανείς δε το γνωρίζει.

Μερικά σοφά άτομα προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, όμως ο πειρασμός του γρήγορου πλούτου ήταν πολύ πιο δυνατός για πολλούς. Είδαν χάρτινες περιουσίες να γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, και ακόμα κι αν και η σωστή τους κρίση τους φώναζε, “Μην το κάνεις!” τους ήταν δύσκολο να το αρνηθούν. Όμως η “ραγδαία οικονομική άνοδος” ακολουθείται πάντα από μια “απότομη οικονομική συρρίκνωση,” και αυτό έγινε πάλι  το ίδιο χωρίς εξαίρεση.

Το γρήγορο χρήμα είναι δελεαστικό, και το να ακολουθείς κάποια σωστή οικονομική θεωρία είναι κάπως βαρετό για πολλούς επενδυτές. Αν και κάθε φορά μετά από κάθε οικονομικό κραχ μπαίνουν κάποια μέτρα, δεν περνάει πολύς καιρός και το μάθημα από την ιστορία ξεχνιέται. Εκείνοι που νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα επενδύουν απερίσκεπτα και τα κάνουν χάλια για όλους. Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν επειδή μερικά άτομα, έξυπνα όχι όμως και σοφά σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να βγάλουν χρήματα με το να δίνουν δάνεια σε άτομα που γνώριζαν ότι το πιο πιθανόν ήταν ότι δεν θα μπορούσαν να τα ξεπληρώσουν. Αυτά τα όπως λέγονται δάνεια υψηλού ρίσκου (subprime) ήταν μόνο ένα από τα τεχνάσματα.

Η επόμενη ιδέα ήταν να πάρουν πολλά από αυτά τα δάνεια και να τα πακετάρουν όλα μαζί σε πολύ περίπλοκες “επιβοηθητικές εγγυήσεις υποχρεώσεων δανείων” και άλλα ριψοκίνδυνα “χρηματιστηριακά παράγωγα” και στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε άλλους σαν επενδύσεις με την ελπίδα πως μια μέρα τα δάνεια αυτά θα ξεπληρώνονταν. Σ’ όλο τον κόσμο, τράπεζες και επενδυτές αγόραζαν και πουλούσαν αυτά τα πράγματα τα οποία γνώριζαν ότι πιθανόν δεν είχαν πραγματική αξία.

Ακούγεται μήπως κάπως τρελό; Αυτό νόμιζαν και πολλοί άλλοι στην αρχή, όμως κατά κάποιο  τρόπο, όπως και ο παλιός μύθος του αυτοκράτορα με τα καινούργια ρούχα, αρκετοί επενδυτές και οικονομολόγοι υποστήριξαν ότι ήταν εξαίσιες επενδύσεις, και με την πάροδο του χρόνου σχεδόν όλοι άρχισαν να πιστεύουν πως ήταν σοφία από οικονομικής άποψης.

Και τότε μια μέρα καταρρέει μια τράπεζα. Σύντομα ακολουθούν και άλλες τράπεζες που καταρρέουν. Επεμβαίνουν οι κυβερνήσεις για να τις διασώσουν,  χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τη φορολογία των πολιτών τους. Όμως αυτό δεν βοήθησε και πάρα πολύ, επειδή, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, πολλές τράπεζες είχαν κάνει άσχημες επενδύσεις τις οποίες είτε είχαν αποκρύψει είτε δεν τις γνώριζαν. Απλώνεται παντού η απαισιοδοξία και τα χρηματιστήρια χάνουν αξία πολύ γρήγορα καθώς οι επενδυτές αντελήφθησαν πως οι εταιρείες άξιζαν πολύ λιγότερο από ότι έδειχνε η διογκωμένη τους αξία.

Μερικά άτομα έχουν χάσει ήδη τα πάντα ακόμα και το πουκάμισο που φοράνε. Και καθώς και πολλοί άλλοι δεν έχουν πια πολλά χρήματα να ξοδέψουν, η αγορά των πολυτελών και των άλλων μη αναγκαίων ειδών έχει πέσει απότομα, και ο κόσμος που δουλεύει σε εταιρίες που τροφοδοτούν αυτήν την αγορά χάνει τη δουλειά του. Κατόπιν το αποτέλεσμα μεταπηδά σ’ ολόκληρη την οικονομία. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ανεργία, που σημαίνει πως λιγότεροι άνθρωποι έχουν χρήματα για να ξοδέψουν, κι έτσι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, και ούτω καθεξής. Αυτή είναι μια απλή εξήγηση γι’ αυτό που στην πραγματικότητα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία.

Τώρα λοιπόν γιατί σου μιλάω Εγώ για την οικονομία; Το γεγονός είναι πως νοιάζομαι για σένα και όλη την ανθρωπότητα, και όταν πονάς εσύ πονάω κι Εγώ. Θέλω να σε βοηθήσω, και θα το κάνω αν Μου το ζητήσεις εσύ. Ίσως να μη βάλω χρήματα στην τράπεζα για σένα, όμως το έχω υποσχεθεί ήδη πως θα προμηθεύσω για εκείνους που δίνουν στους άλλους και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν δυσκολίες. Και επιπλέον, θα βάλω ελπίδα στην καρδιά σου, κάτι το οποίο μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερη ικανότητα για να ξεπεράσεις την κρίση.

Πολλοί άνθρωποι στηρίζουν την πίστη τους και την ελπίδα τους στην οικονομική ασφάλεια, όμως είναι καλύτερο να στηρίξεις την πίστη σου και την ελπίδα σου σε Μένα, επειδή η υλική ασφάλεια δεν παρέχει καμία ασφάλεια. Είναι σαν ένα σπίτι φτιαγμένο από τραπουλόχαρτα το οποίο καταρρέει, όταν το ακουμπάς. Όμως Εγώ είμαι αξιόπιστος, και θα βοηθήσω κι εσένα και τους αγαπημένους σου να ξεπεράσετε την κρίση, είτε την οικονομική είτε οποιαδήποτε άλλη. Για Μένα  είσαι πολύτιμος, και θέλω να σου δείξω ότι μπορώ κι Εγώ να γίνω πολύτιμος για σένα. Η ανθρωπότητα είναι η ενασχόλησή Μου, και δεν θα απογοητεύσω κανέναν που πιστεύει σε Μένα και προσχωρεί στη δική Μου επιχείρηση.

Αν είσαι σοφός και έχεις τα αναγκαία μέσα, θα ήταν καλό να κάνεις μερικές προετοιμασίες αναμένοντας μεγαλύτερη αστάθεια, όπως το να προμηθευτείς μη αλλοιούμενα τρόφιμα, πόσιμο νερό, και άλλα αναγκαία είδη για μικρής διάρκειας καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Αν μπορείς, κράτα τις αποταμιεύσεις σου σε  μερικά διαφορετικά νομίσματα. Επίσης θα ήταν σοφό να επενδύσεις σε πράγματα που
διατηρούνε την αξία τους, όπως ο χρυσός, ο οποίος θα σου παρέχει ένα καλό μέσο συναλλαγής, αν τα χάρτινα νομίσματα ή οι μετοχές χάσουν όλη τους την αξία.

Θέλω να νιώθεις ασφαλής στην καρδιά σου και το νου σου, επειδή στον ορίζοντα διαφαίνεται περισσότερη ανασφάλεια για τον κόσμο και την οικονομία του. Κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια αυτή τη στιγμή σε κρυφά δωμάτια ώστε όλος ο κόσμος να πιαστεί στο δίχτυ μιας νέας και πολύ επικίνδυνης οικονομικής τάξης πραγμάτων. Το συνωμοτικό παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που αναφέρεται στη Βίβλο, στο βιβλίο της Αποκάλυψης με το απόκρυφο όνομα “Σφράγισμα του Θηρίου” — χωρίς το οποίο κανένας δεν θα μπορεί να αγοράζει ούτε να πουλάει — πλησιάζει στην πραγματοποίησή του κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Κρίσεις όπως η πρόσφατη κάνουν τον κόσμο να επιθυμεί διακαώς την οικονομική σταθερότητα που θα διακηρύξουν σαν στόχο τους οι σχεδιαστές αυτού του νέου συστήματος. Η αξία του νέου ψηφιακού χρήματος θα είναι διασφαλισμένη, όμως θα έχει και το τίμημά της, και αυτό θα είναι η δική σου υποταγή σ’ αυτό το παγκόσμιο καθεστώς που θα το υποστηρίζει. Αυτό το επερχόμενο καθεστώς θα είναι ένα από τα πιο πανούργα και τυραννικά που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Τα χρήματά σου μπορεί να φαίνονται ασφαλή, όμως θα σου κοστίζουν όσο και η ψυχή σου.

Εγώ όμως είμαι καλύτερος από τα χρήματα στην τράπεζα, περισσότερο ασφαλής από οποιαδήποτε επένδυση, και πιο αξιόπιστος από οποιοδήποτε άλλο κομπόδεμα. Άσε Εμένα να μπω στην καρδιά σου και τη ζωή σου σήμερα, και θα ανακαλύψεις πως θα μπορείς πάντα να στηρίζεσαι σε Μένα για να ξεπεράσεις το κάθε τι. Απλά πες Μου πως πιστεύεις σε Μένα και θα γίνει!

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάδια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >