The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το  δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.1MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Η Επιστροφή του Βασιλιά

All italicized text is taken from The Lord of the Rings, by J.R.R.Tolkien.

Ο κόσμος αλλαζει: Το αισθάνομαι στο νερό, το αισθάνομαι
στη γη, το μυρίζω στον αέρα.-- J.R.R. Tolkien

Το επικό διήγημα φαντασίας «Άρχοντας των
Προφήτες και οραματιστές ανά τους αιώνες, έχουν μιλήσει για ένα κατακλυσμικό τέλος του κόσμου. Ο Νοστράδαμος έγραψε στα τετράστιχά του για έναν τελικό «αντίχριστο»  και για έναν αιματηρό πόλεμο φωτιάς: «Από τη φωτιά θα καταστραφεί η πόλη. Μια κρύα και σκληρή καρδιά. Το αίμα θα χυθεί. Έλεος για κανέναν.» Οι Εβραίοι προφήτες Ησαΐας και Δανιήλ προφήτευσαν ότι ο καιρός του τέλους, «θα είναι καιρός συμφορών, τέτοιων που ποτέ δεν έχουν υπάρξει από τότε που δημιουργήθηκαν τα έθνη μέχρι και σήμερα», και «το σκοτάδι θα καλύψει τη γη, και πηχτό σκοτάδι τους ανθρώπους». Ο Ιησούς επίσης προειδοποίησε τους μαθητές Του ότι σ’ αυτές τις έσχατες μέρες, “Τα έθνη θα ξεσηκωθούν το ένα εναντίον του άλλου, και τα βασίλεια το ένα εναντίον του άλλου, και θα υπάρξουν λιμοί και επιδημίες και σεισμοί σε  διάφορους τόπους. Όλα αυτά θα είναι η αρχή των θλίψεων.”

 Ένα Δαχτυλίδι για να τoυς εξουσιάζει όλους, Ένα Δαχτυλίδι για να τους βρίσκει, Ένα Δαχτυλίδι για να τους φέρει όλους και να τους δέσει μέσα στο σκοτάδι, στη Γη της Μόρντορ όπου ζούνε οι Σκιές.

 Πολλοί αναγνωρισμένου κύρους μελετητές των προφητειών συμφωνούν ότι η κατάσταση του κόσμου διαμορφώνεται με γοργό ρυθμό με στόχο την τελική μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις του κακού και του καλού. Στο βιβλίο της Αποκάλυψης ο προφήτης Ιωάννης οραματίστηκε ένα απόκοσμο πλάσμα που αναδυόταν από την άβυσσο, ένα τέρας που αντλεί τη δύναμή του από ένα δράκο που αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του σκότους: «Είδα ένα θηρίο να βγαίνει από τη θάλασσα… και ο δράκος τού έδωσε τη δύναμή του, και το θρόνο του και μεγάλη εξουσία.» Σύμφωνα με πολυάριθμες Βιβλικές προφητείες, αυτό το θηρίο προσωποποιείται σε μια ισχυρή πολιτική φυσιογνωμία που θα ενώσει την υφήλιο με μια παγκόσμια κυβέρνηση και θα απαιτήσει την υποταγή όλων των εθνών. «Και όλος ο κόσμος θαύμασε και ακολούθησε το θηρίο, λέγοντας, ‘Ποιος είναι όμοιος με το θηρίο; Ποιος μπορεί να κάνει πόλεμο εναντίον του;’ … Και δόθηκε εξουσία σ’ αυτό [στο θηρίο] πάνω σε κάθε φυλή και γλώσσα και έθνος.»

 «Ευχόμουν να  μη χρειαζόταν να συμβεί στην εποχή μου,» είπε ο Φρόντο. «Κι εγώ,» είπε ο Γκάνταλφ, «και το ίδιο όλοι όσοι ζουν για να δουν τέτοιες εποχές. Όμως δεν είναι στο χέρι τους  να αποφασίσουν. Το μόνο που χρειάζεται να αποφασίσουμε είναι τί θα κάνουμε σ’ αυτή την εποχή που μας δόθηκε να ζήσουμε.»

 Αν και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών περιγράφει ένα αδιανόητο κακό, το υποκρυπτόμενο μήνυμα είναι ότι υπάρχει πάντα ελπίδα ακόμα και μέσα στο μεγάλο σκοτάδι. Όταν ρωτήθηκε για τις προσπάθειες του Φρόντο να συνεχίσει τον αγώνα και να καταστρέψει το δαχτυλίδι, ο Tolkien είπε, «Μοιάζει περισσότερο με μια αλληγορία της ανθρώπινης φυλής. Πάντα μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι συνεχίζουμε να επιβιώνουμε χάρη στο ακατανίκητο κουράγιο κάποιων ασήμαντων ανθρώπων ενάντια σε αξεπέραστες αντιξοότητες. … Συνεχίζουν να αγωνίζονται, σχεδόν στα τυφλά.» Μέσα στο τόσο πηχτό σκοτάδι μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να αναρωτηθούμε τι αξία έχει λίγο φως, λίγο καλό, λίγη αγάπη.

 «Ο Σαμ είδε ένα λευκό αστέρι να τρεμοπαίζει για λίγο. Η ομορφιά του άγγιξε την καρδιά του, καθώς κοίταζε επάνω μακριά από την ερειπωμένη γη, και η ελπίδα ξαναγύρισε μέσα του. Επειδή σαν ένα βέλος, παγερό, τον διαπέρασε η σκέψη ότι τελικά η Σκιά ήταν μόνο ένα μικρό και περαστικό πράγμα: υπήρχε φως και απαράμιλλη  ομορφιά για πάντα πέρα από το άγγιγμά της.»

 Το μήνυμα της ελπίδας για τους πράους, τους αδύναμους, τους ανίσχυρους και τους υποταγμένους που είναι κεντρικό στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών διακηρύχτηκε από τον Ιησού όταν είπε, «Μακάριοι οι πράοι, επειδή αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη. Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, επειδή αυτοί  θα ονομαστούν παιδιά του Θεού.» Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε με εξουσία, αλλά με πραότητα. Η ζωή Του άρχισε σ’ έναν ταπεινό στάβλο, ο πατέρας Του ήταν ένα απλός ξυλουργός και οι μαθητές Του ήταν αμόρφωτοι ψαράδες. Ήταν ένας «σύντροφος πορνών,» και Τον αποκαλούσαν δαιμονισμένο μπάσταρδο οι δικαιοφανείς θρησκευτικοί ηγέτες των ημερών Του, οι οποίοι τελικά και Τον σταύρωσαν για να σταματήσουν τη διάδοση της διδασκαλίας Του, που απειλούσε να καταρρίψει το ισχυρό θρησκευτικό τους κατεστημένο.

 «Αυτή είναι η ώρα των ανθρώπων του Σάιρ, όταν ξεσηκωθούν από τα ήρεμα χωράφια τους, για να ταρακουνήσουν τους πύργους και τα παλάτια του Μεγάλου. Ποιος απ’ όλους τους Σοφούς θα μπορούσε να το έχει προβλέψει;»

 Το ριζοσπαστικό μήνυμα του Ιησού που επέφερε τέτοιο φόβο στις καρδιές των κυβερνώντων ηγετών της εποχής Του ήταν ένα μήνυμα αγάπης—αληθινής αγάπης, της αγάπης του Θεού και της αγάπης για το συνάνθρωπο—της μεγαλύτερης δύναμης στο σύμπαν που τελικά θα εξαφανίσει κάθε κακό. Όταν ο άνθρωπος απορρίπτει την αγάπη του Θεού και των νόμων Του περί αγάπης, γίνεται εγωιστής, άσπλαχνος, μοχθηρός, και σκληρός απάνθρωπος απέναντι στον συνάνθρωπό του, κι έτσι ο κόσμος σήμερα βρίθει από καταπίεση, τυραννία, εκμετάλλευση και πολέμους. Όλ’ αυτά τα κακά προκαλούνται από την έλλειψη  αγάπης του ανθρώπου για το Θεό και του ενός για τον άλλον και από την απόρριψη των νόμων του Θεού για αγάπη, πίστη, ειρήνη και αρμονία με Αυτόν, του ενός με τον άλλον και με όλη Του τη δημιουργία.

 «Ο κόσμος είναι πράγματι γεμάτος κινδύνους, και μέσα του υπάρχουν πολλά σκοτεινά μέρη, όμως και πάλι υπάρχουν τόσα πολλά που είναι όμορφα, και αν και σε όλες τις χώρες η αγάπη είναι τώρα ανάμικτη με τη λύπη, ίσως αυτό την κάνει να φουντώνει πιο πολύ. Υπάρχουν μερικοί ανάμεσά μας που τραγουδούν ότι η Σκιά θα αποσυρθεί και θα έρθει ξανά η ειρήνη.»

 Όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε απάνθρωπα, φαινόταν σαν το φως να είχε σβήσει από τον κόσμο και σαν το μήνυμα της αγάπης Του να έχει χαθεί.  Όμως Αυτός είχε υποσχεθεί στους μαθητές Του ότι το Πνεύμα Του θα συνέχιζε να ζει μέσα τους καθώς θα διέδιδαν το φως της Αγάπης Του σε άλλους. Είπε επίσης ότι θα επέστρεφε μια μέρα για να κατατροπώσει  το κακό, το μίσος και όλα τα φαύλα έργα του Άρχοντα του Σκότους και  να εγκαθιδρύσει το βασίλειο της αγάπης του Θεού  πάνω στη  Γη. Αυτή η μέρα έρχεται σύντομα! Μπορείς να έχεις το πνεύμα της αγάπης του Ιησού μέσα στην καρδιά σου κάνοντας αυτή την απλή προσευχή: «Αγαπημένε μου Ιησού, πιστεύω ότι είσαι ο Γιος του Θεού και ότι έχεις πεθάνει για μένα. Σε παρακαλώ συχώρεσέ με για τις αμαρτίες μου, έλα μέσα στην καρδιά μου και δώσε μου το δώρο Σου που είναι αιώνια ζωή! Στο όνομα του Ιησού προσεύχομαι.»

Θα χαιρόμασταν να σου στείλουμε περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον αν μας γράψεις στην παρακάτω διεύθυνση. Σε αγαπούμε!

 Contact us toll free: 1-800-4-A-FAMily (1-800-423-2645)

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

 

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >