The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.1MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Αληθινή Αγάπη -- Παντοτινή Αγάπη

     Γεια σου! Είμαι Εγώ — ο Ιησούς! Ω, σε παρακαλώ  μη Μου κλείνεις την πόρτα κατάμουτρα! Σε παρακαλώ μη Μου γυρνάς την πλάτη για να φύγεις. Εγώ απλώς θέλω να σου μιλήσω. Όμως όχι για τα προβλήματά σου ή για τις αμαρτίες σου. Δεν θέλω να σου κάνω κήρυγμα ή να σε κάνω να αισθανθείς ένοχος. Απλώς θέλω να σου πω πόσο πολύ σε αγαπώ.

     Ξέρεις, δεν είμαι μακριά, ψηλά στον ουρανό, ή σε κάποιο μακρινό μέρος που το λένε Παράδεισο. Είμαι ακριβώς δίπλα σου, και αν Μου ζητήσεις να έρθω μέσα στην καρδιά σου, μπορώ ακόμα και να ζήσω εκεί μέσα, σε σένα . Ξέρω τα πάντα για σένα. Ξέρω ακόμα και τα πράγματα που προσπαθείς να κρύψεις από τον καθένα — συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό σου.

     Ξέρω τα χτυποκάρδια σου και τον πόνο που υπομένεις. Ξέρω για τι ανησυχείς. Ξέρω τα μυστικά σου όνειρα  και τις φιλοδοξίες σου. Ξέρω τι σε έχει απογοητέψει στο παρελθόν, και ξέρω τους φόβους σου για το μέλλον. Ξέρω τις ανασφάλειές σου και ξέρω τις φορές που ζηλεύεις ή που συγκρίνεις τον εαυτό σου αρνητικά με τους άλλους. Καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να είσαι πάντα αυτό που θα ήθελες να είσαι, και ότι μερικές φορές κάνεις ή λες πράγματα που αργότερα το μετανιώνεις. Είναι και φορές που αναρωτιέσαι αν υπάρχει κανείς που να σε καταλαβαίνει πραγματικά και που να νοιάζεται αληθινά για σένα. Αναρωτιέσαι αν  υπάρχει  αγάπη— αληθινή, αμετάβλητη, ατελείωτη αγάπη. Μερικές φορές αισθάνεσαι τόσο μόνος, και η ύπαρξή σου φαίνεται τόσο μάταιη. Αναρωτιέσαι και λες, “Γιατί είμαι εδώ; Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω; Γιατί είμαι ζωντανός; Υπάρχει Θεός; Και αν ναι, που είναι; Ποιος είναι;”

     Έχω ακούσει όλες αυτές τις ερωτήσεις που είναι μέσα στην καρδιά σου. Έχω αισθανθεί την πάλη σου. Καταλαβαίνω την αβεβαιότητά σου, την βαρυθυμία σου, την απογοήτευσή σου. Ξέρω πόσο απογοητευμένος αισθάνεσαι μερικές φορές με τον εαυτό σου, ελπίζοντας  να μπορούσες να τα κατάφερνες καλύτερα. Όμως ακόμα κι όταν προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο σου, τα πράγματα  δε φαίνεται να έρχονται όπως ήλπιζες.

     Κι έτσι κοιτάς τη μονοτονία της ζωής και αναρωτιέσαι, “Αυτά είναι όλα όσα υπάρχουν; Δεν υπάρχει κάτι πιο βαθύ; Κάποιος λόγος, κάποιος σκοπός ή στόχος για τη ζωή μου;”

     Αγαπημένε μου φίλε, η απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα και η ικανοποίηση που ψάχνεις δε θα βρεθεί στον κόσμο που βλέπεις με τα μάτια σου. Μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα στον κόσμο του πνεύματος, εκεί που βασιλεύει η υπέρτατη αγάπη. Ο Θεός, ο μεγάλος Δημιουργός, ο Βασιλιάς του σύμπαντος, είναι αγάπη. Αυτός είναι το αόρατο Πνεύμα της Αγάπης — και το να γνωρίζεις, να δέχεσαι και να μοιράζεσαι αυτήν την αγάπη είναι ο σκοπός της ζωής.

     Όμως αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις με τα έργα σου ή να το κερδίσεις με τη δικιά σου καλοσύνη, με το να τηρείς τους κανόνες και να προσπαθείς πολύ σκληρά.  Αυτή η ευλογία της αγάπης — ο μεγαλύτερος θησαυρός που θα μπορούσε να δεχτεί ποτέ κάποιος — είναι ένα δώρο. Μπορεί  κανείς να το δεχτεί μόνο μέσα από την πίστη. Δεν μπορείς να δουλέψεις γι’ αυτό ή να αποδείξεις τον εαυτό σου άξιο γι’ αυτό. Ο Θεός σ’ αγαπάει τόσο πολύ που θέλησε να το κάνει εύκολο για σένα να καταλάβεις Αυτόν και την αγάπη Του. Αυτός θέλησε να σου δώσει μια εικόνα, μια απεικόνιση, ένα παράδειγμα της αγάπης Του που θα σε βοηθούσε να δεις ότι Αυτός — και η Αγάπη Του — είναι αληθινοί. Η αγάπη Του δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς απλώς να διαβάσεις, να συζητήσεις ή να λογομαχήσεις, αλλά είναι κάτι που μπορείς να έχεις την εμπειρία του μέσα στη ζωή σου. Είναι δύναμη, είναι ζεστασιά, είναι φως και ζωή! Η αγάπη του Θεού είναι όλα αυτά τα πράγματα.

     Επειδή ο Θεός είναι τόσο μεγαλοπρεπής, τόσο μεγαλειώδης, τόσο παντοκράτορας, που ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο για σένα να καταλάβεις Αυτόν και την αγάπη Του, και να καταλάβεις πώς θα μπορούσες να την δεχτείς. Κι έτσι επέτρεψε σε Μένα, τον Ιησού, να γίνω μια απεικόνιση της αγάπης Του για σένα.

     Μου επέτρεψε να έρθω και να γίνω ένας άνθρωπος, όπως είσαι εσύ, να ζήσω και να σκέφτομαι και να αισθάνομαι όπως εσύ. Είχα την εμπειρία όλων των πραγμάτων που αισθάνεσαι, έτσι ώστε να ξέρω πώς είναι. Σε καταλαβαίνω.

     Τώρα Εγώ είμαι ο σύνδεσμος ανάμεσα σε σένα και στο Θεό. Εγώ  είμαι ο μεσολαβητής, ο μεσάζων, η σκάλα για τον Παράδεισο. Μέσα από Μένα μπορείς να περάσεις από μια ζωή κενότητας ή απογοήτευσης ή αναστάτωσης και απόγνωσης μέσα σε μια ζωή ειρήνης και αφθονίας και αγάπης. Είναι όλα δικά σου αρκεί να τα ζητήσεις. Ακόμα και η παραμικρή επιθυμία της καρδιάς σου είναι σημαντική για Μένα, και τίποτα δε Μου δίνει περισσότερη ευχαρίστηση από το να παίρνω τα πλούτη του Παράδεισου και να σου δίνω αυτά που χρειάζεσαι για να σε κάνω ευτυχισμένο.

     Σε αγαπώ με μια αγάπη που είναι τέλεια και χωρίς τέλος. Δεν κοιτάζω τις ατέλειές σου, τα λάθη και τις αμαρτίες σου, ούτε αυτά με κάνουν να θυμώνω και να σταματάω να σε αγαπώ. Όχι, σε αγαπώ, παρ’ όλ’ αυτά τα πράγματα! Σε αγαπώ για αυτό που πραγματικά είσαι, και γι’ αυτό που μπορείς να γίνεις.

     Σε αγαπώ  όπως κανένας άλλος δε σε έχει αγαπήσει  ποτέ πριν, και όπως κανένας δε θα σε αγαπήσει ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις που θα μπορούσε να Με κάνει να γυρίσω την πλάτη Μου σε σένα. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να μπει ανάμεσα σε σένα και στην αγάπη Μου θα ήταν η άρνησή σου να τη δεχτείς, επειδή δεν μπορώ να την επιβάλλω σε σένα.

     Αν απλώς Με πλησιάσεις και Με δεχτείς, θα βρεις την αγάπη που σου υποσχέθηκα. Όπως ένας πατέρας αγαπάει το μοναδικό του παιδί, έτσι θα σε αγαπάω κι Εγώ . Όπως μια μητέρα φροντίζει τρυφερά το νεογέννητο μωρό της, έτσι  θα φροντίζω κι Εγώ για σένα. Ποτέ δε θα σε ξεχάσω και ποτέ δεν θα σε αφήσω.

     Σε παρακολουθούσα τρυφερά από τον καιρό που γεννήθηκες. Έχω δει όλα τα καλά σου και τα κακά σου, τις επιτυχίες σου και τις αποτυχίες σου, τις φορές που χαιρόσουν και τις φορές που έκλαιγες. Σε γνώριζα από κοντά όλα αυτά τα χρόνια, και περίμενα αυτή τη στιγμή που θα Με γνώριζες κι εσύ, που τελικά θα συναντιόμασταν καρδιά με καρδιά, και θα σου έλεγα πόσο πολύ σε αγαπώ.

     Εσύ είσαι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Σ’ αγαπώ σα να είσαι μοναδικός. Δεν είσαι  χαμένος σ’ ένα απρόσωπο πλήθος που ονομάζεται ανθρωπότητα. Δεν είσαι μόνο ένας στα δισεκατομμύρια, αλλά είσαι ιδιαίτερος και μοναδικός για Μένα. Σε ξέρω και σε αγαπώ σαν ένα άτομο. Πέθανα για σένα προσωπικά, έτσι ώστε να μπορείς να έχεις την εμπειρία της αγάπης Μου, κι έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ένα για πάντα.

     Σε παρακαλώ, αγαπημένο Μου, δέξου την αγάπη Μου, σήμερα. Άφησέ Με να σε αγαπώ, να σε ευλογώ και να σε φροντίζω για πάντα. Σε παρακαλώ δέξου Με! Τότε τελικά θα είμαι ικανοποιημένος, επειδή δεν μπορώ να είμαι ολοκληρωμένος χωρίς εσένα. Σε χρειάζομαι.

     Άνοιξε την καρδιά σου σε Μένα. Πίστεψε στην αγάπη Μου, και θα αρχίσουμε τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σου. Θα ζήσουμε μια ζωή αγάπης μαζί — όχι μόνο εδώ και τώρα, αλλά και για πάντα!

Με αγάπη για πάντα,

ο Ιησούς

 

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάδια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >