The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το  δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.1MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Γιατί Γίνονται Καταστροφές;

Γιατί γίνονται οι σεισμοί, τα τσουνάμι, οι πλημμύρες, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι λιμοί, οι καταστροφικοί τυφώνες, οι επιδημίες, οι ξηρασίες και τα ολέθρια ατυχήματα, τα οποία στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες, χιλιάδες, ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και προξενούν ανείπωτη θλίψη και πόνο; Γιατί τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι—οι πιο αθώοι και αβοήθητοι—είναι αυτοί που πεθαίνουν πιο συχνά σε αυτές τις τραγωδίες; Τέτοιου είδους ερωτήσεις βασάνιζαν τους ανθρώπους από πολύ παλιά.

Όμως για να κατανοήσεις πραγματικά την απάντηση, είναι σημαντικό να πιστεύεις στο Θεό και στο ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή μετά από αυτή που ζούμε εδώ. Εκείνοι που έχουν εμπιστοσύνη στην αγάπη, στο έλεος, στη δικαιοσύνη και στην αμεροληψία του Θεού θα παρηγορηθούν όταν μάθουν ότι ο Θεός έχει τους λόγους Του για το κάθε τι που κάνει ή επιτρέπει να συμβεί—ακόμα και όταν γίνονται καταστροφές.

Είναι επίσης σημαντικό να αντιληφθούμε πως ο Θεός γνωρίζει και αγαπάει τον καθένα μας προσωπικά και πως Αυτός έχει κάποιο σχέδιο για τις ζωές μας. Όταν κάποιος φεύγει από αυτή τη ζωή, είτε λόγω μιας φυσικής καταστροφής, ή από ένα ατύχημα, ή με κάποιον άλλο τρόπο, αυτό συμβαίνει επειδή έφθασε η ώρα τους.

Για μερικούς, είναι η ώρα τους να ανακουφιστούν από τα βάσανά τους. Για άλλους, είναι η ώρα τους να αποκτήσουν άλλη μια ευκαιρία στην επομένη ζωή για να βιώσουν την αγάπη του Θεού και να Τον κατανοήσουν καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαν σε αυτή τη ζωή. Και για άλλους, είναι η ώρα τους να ανταμειφθούν για την αγάπη τους και την υπηρεσία τους για Αυτόν και την ανθρωπότητα. Όμως για εκείνους που έχουν κάνει άσχημα πράγματα για τα οποία δεν έχουν μετανοήσει, είναι η ώρα τους να έρθουν αντιμέτωποι με τα λάθη της διαγωγής τους και τα συνεπακόλουθα των επιλογών τους.

Ο Θεός χρησιμοποιεί επίσης τις καταστροφές για να επιφέρει ποικίλα αποτελέσματα στις ζωές αυτών που επιζούν. Το δεινοπάθημα είναι σαν ένας καταλύτης. Μερικές φορές αυτούς που γνωρίζουν το Θεό, όμως δεν έχουν κάνει πράξη την αλήθεια που τους έχει δοθεί και δεν δείχνουν αγάπη στους άλλους, τους κάνει να μάθουν το μάθημά τους και να τα πάνε καλύτερα στην υπόλοιπη ζωή τους. Άλλες φορές, κάνει τους ανθρώπους να στρέφουν την προσοχή τους από τις μάταιες επιδιώξεις προς τις αληθινές αξίες της ζωής. Και αν το κάνουν αυτό, μπορούν όλοι να πάρουν μαθήματα αγάπης, συμπόνιας, ελέους, ανιδιοτέλειας, και ταπεινότητας. Αυτούς που αγαπάνε το Θεό τους φέρνει πιο κοντά Του και οδηγεί μερικούς απ’ αυτούς που έχουν παραστρατήσει πίσω στο δρόμο της μετάνοιας και της σωτηρίας, όταν μέσα από τα δεινοπαθήματά τους επικαλούνται τον Θεό.

Οτιδήποτε κάνει ο Θεός, το κάνει με αγάπη. Μέσα από κάθε τι “κακό” που συμβαίνει, δίνει στους ανθρώπους άλλη μια ευκαιρία να επιστρέψουν σ’ Αυτόν. Εκείνοι που το κάνουν, καταλήγουν στο τέλος να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ο Θεός είναι πάντα έτοιμος, πρόθυμος και ικανός να μετατρέψει την κάθε τραγωδία σε ένα θρίαμβο. Ο Θεός είναι δίκαιος και σωστός. Ο Θεός είναι καλός, ευγενικός και γεμάτος αγάπη.

Ο Θεός είναι τέλειος και γνωρίζει καλύτερα. Όλα θα καλυτερέψουν με το πέρασμα του χρόνου. Οι άνθρωποι θα ανταμειφθούν ανάλογα με τις πράξεις τους, είτε αυτές ήταν καλές είτε κακές. Στη μετέπειτα ζωή όλα θα βρουν την απάντησή τους και θα δοθούν ανταμοιβές σε εκείνους που τις αξίζουν και τιμωρίες σε εκείνους που αξίζουν να τιμωρηθούν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν το θάνατο μια τρομερή κατάρα, η αλήθεια όμως είναι πως όταν οι άνθρωποι φύγουν από αυτόν τον κόσμο, ανεξαιρέτως από το πόσο καλά ή άσχημα πέρασαν στη ζωή τους εδώ, εκεί που πάνε θα είναι πολύ καλύτερα. Αν πιστεύεις πως υπάρχει μια καλύτερη ζωή μετά το θάνατο, τότε μπορείς να καταλάβεις γιατί ο Θεός, από έλεος, μερικές φορές παίρνει κοντά Του τους ανθρώπους, μακριά από αυτόν τον κόσμο που είναι γεμάτος βάσανα, πόνο, φτώχια και καταπίεση.

Εκείνοι που πεθαίνουν στη διάρκεια φυσικών καταστροφών συχνά είναι και οι πιο τυχεροί. Αν γνώριζαν ήδη τον Θεό, πήγαν σε έναν καλύτερο κόσμο όπου θα βιώσουν την πλήρη αγάπη Του. Και αν δεν Τον είχαν γνωρίσει σε αυτή τη ζωή, θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να το κάνουν στην επόμενη. Εκείνοι που απόμειναν εδώ, αυτούς πρέπει να λυπόμαστε—αυτούς που υποφέρουν ακόμα και πενθούν τους αγαπημένους τους που έχασαν. Να προσεύχεστε για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που είτε υποφέρουν ακόμα σωματικά είτε είναι χαμένοι μέσα στο πνευματικό σκοτάδι. Αυτοί είναι που χρειάζεται να παρηγορηθούν με την αγάπη του Ιησού και το μήνυμα της σωτηρίας Του, τη συγχώρεση, τη χαρά, την ευτυχία και την υπόσχεση μιας αιώνιας ζωής στα Ουράνια στον επόμενο κόσμο.

Αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα τον Θεό, για τον οποίο η Βίβλος λέει πως είναι το Πνεύμα της Αγάπης, μπορείς να το κάνεις. Επικαλέσου τον Υιό Του, τον Ιησού, και ζήτησέ Του να έρθει στην καρδιά σου και στη ζωή σου. Θα σε συχωρέσει για οτιδήποτε άσχημο έχεις κάνει, τη στιγμή που θα Του το ζητήσεις και θα σου δώσει το δώρο της αιώνιας ζωής. Θα σε βοηθήσει επίσης να δεις τα πράγματα από τη δική Του προοπτική για μια υπέροχη αιωνιότητα χωρίς λύπες. Κάνε αυτή την απλή προσευχή:

Αγαπημένε μου Ιησού, Σε παρακαλώ έλα στην καρδιά μου, συχώρα με για τα λάθη που έκανα και δώσε μου το δώρο Σου της Αιώνιας ζωής, αμήν.

Όταν οι μαθητές του Ιησού Τον ρώτησαν, ποιο θα ήταν το σημάδι της επιστροφής Του και το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε—μια χρονική περίοδος που είναι κοινά γνωστή σαν η Συντέλεια του Κόσμου—Αυτός αναφέρθηκε σε φυσικές καταστροφές, όπως πείνες, λοιμοί και σεισμοί ανάμεσα σε αυτά που αποκάλεσε “αρχή από βάσανα και πόνους” (Ματθαίου 24:3-8).

Η πιο σκοτεινή νύχτα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, όμως μέσα από αυτή τη νύχτα θα χαράξει η πιο υπέροχη αυγή που έγινε ποτέ. Ο Ιησούς θα επιστρέψει στη γη και θα δημιουργήσει έναν νέο και όμορφο κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχουν πια αρρώστιες, βάσανα, λύπη ή θάνατος—ούτε θα γίνονται πια καταστροφές (Αποκάλυψη 21:4). Όποια κι αν είναι η μοίρα που τους έτυχε τώρα, σύντομα οι φτωχοί και οι πράοι θα κληρονομήσουν τη γη! (Ματθαίου 5:5, Ψαλμός 37:11, Α' Σαμουήλ 2:8).

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάδια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >