The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Η Στάση μας στη ζωή

Διάλεξε ποια στάση θα κρατήσεις στη ζωή. Η εκλογή αυτή μπορεί να αποβεί αποφασιστική στην έκβαση της ζωής σου. Οι αρνητικές σκέψεις δεν έχουν καμιά δύναμη εκτός κι αν τις ενισχύεις εσύ. Φτιάξε έναν κατάλογο με τις ευλογίες σου και να τις διαβάζεις όταν αισθάνεσαι περικυκλωμένος από "αρνητικές σκέψεις." --Σέρι Ρόουζ Σέπερντ

Το αποτέλεσμα Ο Τζερόμ Κ. Τζερόμ ήταν ένας Βρετανός συγγραφέας του οποίου ο πατέρας πέθανε όταν αυτός ήταν 12, και στα 14 του έπρεπε να πιάσει δουλειά για να συντηρήσει τη μητέρα του και την αδερφή του. Η ζωή του έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν πέθανε η μητέρα του, αλλά μετά από πολλές διαφορετικές δουλειές, το τελικό αποτέλεσμα ήταν να γίνει συγγραφέας—όχι δραματικών ιστοριών , αλλά ένας διάσημος χιουμορίστας, που έγραφε αστείες ιστορίες για να ενθαρρύνει τους άλλους. Μετά από ένα τόσο δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή, είπε, "Από τον αγώνα, αποκτούμε δύναμη, και όχι από την νίκη."

* * *

Κάποτε υπήρξε ένας νεαρός που είχε μεγαλώσει με μια πολύ σοβαρή περίπτωση τραυλίσματος. Είχαν προσευχηθεί γι' αυτόν επανειλημμένα, όμως ο Κύριος δεν είχε ευδοκήσει για κάποιο λόγο να τον κάνει καλά. Τελικά, αυτός ο πολύτιμος νεαρός Χριστιανός έφτασε στο εξής συμπέρασμα, "Λοιπόν, υποθέτω πως ο Κύριος θέλει να χρησιμοποιώ το τραύλισμά μου προς δική Του δόξα, επειδή όταν μιλάω γι' Αυτόν σε άλλους, αυτοί αισθάνονται τόσο οίκτο για μένα, που με ακούνε πάντα!" Ακόμη κι αν δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πρόβλημα, δεν το άφησε να τον βάλει κάτω. Δεν το άφησε να τον κάνει να βουλιάξει και να αποτραβηχτεί μακριά από τους άλλους. Αντίθετα, έμαθε να το χρησιμοποιεί προς όφελός του και για τη δόξα του Θεού. Μάλιστα έφτασε στο σημείο που να μπορεί ακόμη και να ευχαριστεί το Θεό για το πρόβλημά του και να βλέπει το καλό μέσα σ' αυτό.—Μαρία Δαβίδ

* * *

Υπάρχουν αρκετά και καλά και άσχημα στη ζωή του καθενός—αρκετές θλίψεις και ευτυχίες, αρκετές χαρές και οδύνες —για να βρει κανείς μια ορθολογική βάση είτε για αισιοδοξία είτε για απαισιοδοξία. Μπορείς να διαλέξεις είτε να γελάς είτε να κλαις, είτε να ευλογείς είτε να καταριέσαι. Δική σου είναι η απόφαση: Από ποια προοπτική θέλεις να δεις τη ζωή; Θα κοιτάς προς τα ψηλά με ελπίδα ή προς τα κάτω σε απόγνωση; Μια αισιόδοξη στάση προς τη ζωή δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι μια αναγκαιότητα. Ο τρόπος που κοιτάς τη ζωή θα καθορίσει το πώς θα αισθάνεσαι, το πώς θα ενεργείς και το πώς θα τα πηγαίνεις με τους άλλους ανθρώπους. Σε αντίθεση, αρνητικές σκέψεις, στάσεις, και προσδοκίες αυτοσυντηρούνται, και γίνονται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η απαισιοδοξία δημιουργεί μια ζοφερή ατμόσφαιρα μέσα στην οποία κανείς δε θέλει να ζει. Το μόνο πράγμα που είναι ισχυρότερο από την αρνητικότητα είναι μια θετική διαβεβαίωση. --Ριτς Ντεβός, ιδρυτικό μέλος της Αμερικάνικης εταιρίας Άμγουεϊ και ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ Ορλάντο Μάτζικ.

* * *

Αν θέλεις να αλλάξει η στάση σου προς τη ζωή, ζήτησε από τον Κύριο να σου δείξει την καλή πλευρά, την ωφέλιμη πλευρά, την ευνοϊκή πλευρά, τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Για το κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή ενός Χριστιανού, υπάρχει κάποιος λόγος, και υπάρχει βοήθεια από Ψηλά. Έτσι αν αισθάνεσαι ότι βαλτώνεις μέσα σε αρνητικές σκέψεις, ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι με απελπισία & απόγνωση, ζήτησε από τον Κύριο να σου δείξει την "φωτεινή πλευρά" των πραγμάτων που σου συμβαίνουν. Η Βίβλος λέει στο εδάφιο προς Ρωμαίους 8:28, "Τα πάντα συνεργούνε για το καλό σ' αυτούς που αγαπάνε το Θεό, σ' εκείνους που είναι καλεσμένοι σύμφωνα με τον προορισμό Του." Εσύ αγαπάς το Θεό; Τότε αυτή η υπόσχεση είναι για σένα! Για σένα ο Θεός μπορεί να αλλάξει το κακό σε καλό και να σε βοηθήσει να βρεις το ασημένιο λαμπερό περίγραμμα στο κάθε σύννεφο που επιτρέπει να σε επισκιάζει. Γι' αυτό μην αφήνεις τα σύννεφα αυτά να παραμένουν για πολύ! Κοίτα για το καλό, και ο Ιησούς θα σε βοηθήσει να το βρεις.—Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ.

[TOP]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >