The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

 

 
Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Τα Αμορτισέρ

Από τον Μάθιου Γκρικ

Να την, πάλι αυτή η λακκούβα! Επέστρεφα σπίτι και – όπως έκανα κάθε μέρα για μήνες τώρα – έπρεπε να ελαττώσω ταχύτητα όταν περνούσα από ένα μέρος της διαδρομής όπου υπήρχε κάποια λακκούβα στο δρόμο ώστε να αποφύγω το δυνατό τράνταγμα.

Ήταν καιρός να πάω το αυτοκίνητο για γενικό σέρβις και έτσι το πήγα στον ίδιο μηχανικό που το πήγαινα πάντα. Καθώς ο μηχανικός κάθισε στο τιμόνι για να βάλει το αυτοκίνητο στο συνεργείο μέσα, εγώ αισθανόμουν κάποια ικανοποίηση με το εαυτό μου που είχα θυμηθεί να το φέρω για το σέρβις στην ώρα του. Δεν το είχε μετακινήσει ούτε λίγα εκατοστά προς τα εμπρός και πατώντας φρένο γύρισε προς το μέρος μου, με κοίταξε και μ' ένα βλέμμα γεμάτο έκπληξη μου είπε, «Πως μπορείς και οδηγάς το αυτοκίνητό σου έτσι! Δεν έχει μείνει ίχνος από αμορτισέρ!»

Η πρώτη μου αντίδραση στη γρήγορη αυτή διάγνωση ήταν να αναλύσω τα κίνητρα του μηχανικού. Πώς θα μπορούσε να 'ναι τόσο σίγουρος, τόσο γρήγορα; Όμως το αυτοκίνητο είχε περάσει τα 10 χρόνια του και η προηγούμενη εμπειρία μου μ’ αυτόν το μηχανικό δεν μου άφηνε περιθώριο για δικαιολογία ώστε να μην του έχω εμπιστοσύνη. Έτσι του είπα να ελέγξει τα αμορτισέρ και να τα αλλάξει αν χρειαζόταν, πράγμα το οποίο και έκανε.

Ωχ, να την πάλι η λακκούβα! Καθώς επέστρεφα απ’ τον μηχανικό, ο νους μου ήταν κάπου αλλού και δεν πρόσεξα να ελαττώσω ταχύτητα για να περάσω τη γνωστή μου λακκούβα μέχρι που είχα φτάσει τόσο κοντά που ήταν πολύ αργά. Πιάστηκα γερά απ’ το τιμόνι για το προετοιμάστηκα για το αναπόφευκτο τράνταγμα—το χτύπημα του αμαξώματος στους άξονες των τροχών και το κεφάλι μου για τον ουρανό του αυτοκινήτου—όμως αυτή τη φορά ούτε καν που ένοιωσα τίποτα! Ο μηχανικός είχε δίκιο! Είχα συνηθίσει τόσο πολύ να οδηγώ το αυτοκίνητό μου χωρίς κανονικά αμορτισέρ, που είχα ξεχάσει πως ήταν όταν έχεις τα σωστά αμορτισέρ.

Αν οδηγείς μόνο σε καλούς δρόμους πάντα δεν χρειάζεσαι και πολύ τη βοήθεια των αμορτισέρ, όμως όταν το οδόστρωμα είναι ανώμαλο η έχει λακκούβες, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Μήπως είναι κάπως έτσι και η ζωή; Τον περισσότερο καιρό, δόξα να 'χει ο Θεός, η διαδρομή είναι ομαλή. Όμως τι γίνεται όταν χάνουμε κάποιον που αγαπάμε, η οι δουλειές δεν πάνε καλά, η κάποιος τραυματισμός τραντάζει τη ζωή μας; Και τι γίνεται αν γίνει μια διακοπή ρεύματος και κλειστούμε μέσα σ’ ένα ασανσέρ για ώρες – η βρεθούμε μέσα σε κάποιο σεισμό η στο κέντρο μιας τρομοκρατικής επίθεση; Τι είδους «αμορτισέρ» μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τέτοια γεγονότα χωρίς να διαλυθούμε;

Ρώτησε τον Άνθρωπο που περπάτησε σ' εκείνον τον ανώμαλο και κακοτράχαλο δρόμο προς τον Γολγοθά και έδωσε τη ζωή Του εκεί για σένα και για μένα. Αυτός θα πρέπει ξέρει – και σίγουρα ξέρει. «Ειρήνη σας αφήνω, τη δική Μου ειρήνη σας δίνω,» είπε ο Ιησούς. «Εγώ δεν σας δίνω, όπως σας δίνει ο κόσμος. Ας μην τρομάζει η καρδιά σας, ούτε να φοβάται.» (Ιωάννης 14:27)

Τόσοι πολλοί άνθρωποι ζούνε τη ζωή τους χωρίς κανένα αμορτισέρ, προσπαθώντας με προσοχή να αποφύγουν κάθε λακκούβα και σκαμπανέβασμα στο δρόμο που θα μπορούσε να τους τραντάξει. Προσπαθούν να οδηγούν μόνο στους ομαλούς και στρωτούς δρόμους επειδή γνωρίζουν πως δεν είναι έτοιμοι για τα απότομα τραντάγματα. Δεν έχουν την γαλήνη που προσφέρει ο Ιησούς – τα αμορτισέρ για το γήινο όχημα τους. Ίσως να μην αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται αμορτισέρ, η τον πόσο πόνο και θλίψη μπορούν να τους γλιτώσουν.

Πάντα στον δρόμο της ζωής θα υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα. Όμως όταν τα δυνατά χέρια του Χριστού σε υποβαστάζουν, τα ξεπερνάς χωρίς σοβαρά τραντάγματα. Μπορείς να ηρεμήσεις, να απολαύσεις τη διαδρομή, και να φθάσεις σώος και αβλαβής στον τελικό προορισμό σου.
Άσε Αυτόν να σε κρατά και θα δεις τη διαφορά.

Θα κρατήσει σε τέλεια γαλήνη αυτόν που στηρίζεται σε Αυτόν, γιατί εμπιστεύεται τον Θεό! (Ησαΐας 26:3)

Ο Μάθιου Γκρικ είναι εθελοντής στην Οικογένεια.

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >