The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Πώς να Κερδίζεις με το να Δίνεις

 "Πήγαινέ το αυτό στη φτωχή χήρα που είναι στην άκρη της πόλης," είπε ο γέρος Γερμανός υποδηματοποιός στο νεαρό μαθητευόμενό του, δίνοντάς του ένα καλάθι με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο. Ο υποδηματοποιός δούλευε σκληρά και στο  εμπόριό του και καλλιεργώντας το μικρό λαχανόκηπό του για να τα βγάζει πέρα, κι ωστόσο πάντα φαινόταν να δίνει σ' άλλους ότι λίγο είχε.

      "Πώς  μπορείς να χαρίζεις  τόσα πολλά;" τον ρωτούσαν.

      "Δε χαρίζω τίποτα," είπε. "Το δανείζω στον Κύριο, και Αυτός με ξεπληρώνει δίνοντάς μου τα πίσω πολλές φορές περισσότερο. Ντρέπομαι που οι άνθρωποι με νομίζουν ότι είμαι γενναιόδωρος όταν ανταμείβομαι τόσο πολύ. Πολύ καιρό  πριν, όταν ήμουν πολύ φτωχός, είδα κάποιον που ήταν πιο φτωχός απ' ότι εγώ. Ήθελα να του δώσω κάτι, όμως δε μπορούσα να δω πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Πραγματικά του έδωσα κάτι και ο Κύριος με βοήθησε. Πάντα έχω κάποια δουλειά, και το περιβόλι μου μεγαλώνει καλά.

Από τότε ποτέ δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι καλά όταν ακούω ότι κάποιος έχει μια ανάγκη.  Όχι, ακόμη κι αν δώσω όλα όσα έχω, ο Κύριος δε θα με αφήσει να πεινάσω. Είναι σαν τα χρήματα στην τράπεζα , μόνο που αυτή τη φορά η τράπεζα - Η Τράπεζα του Ουρανού - ποτέ δε αποτυχαίνει, και ο τόκος έρχεται πίσω κάθε μέρα."

 * * *

      "Να τιμάς τον Κύριο με τον πλούτο σου, με τα πρώτα γεννήματα από όλες τις σοδειές σου. Έπειτα οι αποθήκες σου θα γεμίσουν μέχρι ξεχειλίσματος, και  τα πιθάρια σου θα ξεχειλίζουν  με νέο κρασί!" (Βίβλος, Παροιμίες 3:9,10).

  * * *

      Με το να εφαρμόζει τη χάρη της μοιρασιάς ένα άτομο αποθηκεύει θησαυρό για τον εαυτό του!. Οι δωρεές είναι επενδύσεις.

  * * *

      Η επιτυχία δεν είναι το να παίρνεις όσα πιο πολλά μπορείς, αλλά να δίνεις το καλύτερο που μπορείς.

  * * *

Όταν  η ζωή περάσει και τα γήινα χαθούν,
  μόνο όσα έχεις δώσει μόνα εκείνα θα σωθούν.

  * * *

      Ένα κερί δε χάνει τίποτα από το φως  του όταν ανάβει ένα άλλο κερί.

  * * *

      Ο ένας βγάζει τα προς το ζην από αυτά που παίρνει, ο άλλος σώζει μια ζωή με  αυτά που δίνει.

  * * *

      "Ο ένας άνθρωπος δίνει δωρεάν, κι ωστόσο κερδίζει ακόμα περισσότερα, κι ένας άλλος κατακρατεί πάνω από το κανονικό, αλλά έρχεται σε ανάγκη. Ένας  γενναιόδωρος άνθρωπος θα ευδοκιμήσει,  αυτός που ανακουφίζει τους άλλους κι ο  ίδιος θα ανακουφιστεί" (Παροιμίες 11:24,25).

  * * *

      Σύμφωνα με ένα μύθο, υπήρχε κάποτε ένα μοναστήρι που είχε έναν πολύ γενναιόδωρο ηγούμενο. Κανένας ζητιάνος δε διωχνόταν ποτέ και αυτός έδινε όλα όσα μπορούσε σ' εκείνους που είχαν ανάγκη. Το παράξενο το πράγμα ήταν ότι όσα περισσότερα έδινε, τόσο πιο πλούσιος φαινόταν να γίνεται.

      Όταν ο γέρος ο ηγούμενος πέθανε, αντικαταστήθηκε με  έναν νέο με ακριβώς την αντίθετη φύση - ήταν κακός και τσιγκούνης. Μια μέρα ένα ηλικιωμένος άνθρωπος έφτασε στο μοναστήρι, λέγοντας ότι είχε μείνει  εκεί χρόνια πριν, και ότι ζητούσε καταφύγιο ξανά. Ο ηγούμενος έδιωξε τον επισκέπτη, λέγοντας ότι το μοναστήρι δε μπορούσε να αντέξει οικονομικά την προηγούμενή του φιλοξενία.

      "Το μοναστήρι μας δε μπορεί να προμηθέψει για ξένους όπως το έκανε όταν ήμασταν εύποροι," είπε. "Κανένας δε φαίνεται να κάνει δώρα για τη δουλειά μας αυτές τις μέρες."

      "Α, καλά," είπε ο ξένος, "νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή έδιωξες δύο αδερφούς από το μοναστήρι."

      "Δε νομίζω να το κάναμε αυτό ποτέ," είπε ο μπερδεμένος ηγούμενος.

      "Ω, ναι," ήταν η απάντηση. "Αυτοί ήταν δίδυμοι. Ο ένας ονομαζόταν 'Δώσε' και ο άλλος, 'και θα σας δοθεί.' Έδιωξες τον 'Δώσε', κι έτσι κι ο αδερφός του αποφάσισε να φύγει κι αυτός."

  * * *

      Στο Θεό αρέσει να σε ξεπερνάει στο δόσιμο, και Αυτός ποτέ δε θα σε αφήσει  να τον ξεπεράσεις. Πάντα θα σου δίνει περισσότερο, περισσότερο πιο πολύ απ' ότι έδωσες ποτέ! Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο Αυτός θα σου δώσει πίσω.

      Ο Θεός μπορεί να μη σε ανταμείβει πάντα σε απλά δολάρια και σε σεντς. Μπορεί να είναι σε προστασία από ατυχήματα, κακοτυχίες ή σοβαρές αρρώστιες που θα σου είχαν κοστίσει εκατό φορές περισσότερο απ' οτιδήποτε θα μπορούσες ποτέ να είχες δώσει!

Όμως με οποιοδήποτε τρόπο κι αν έρθει, Αυτός θα σε ανταμείψει! - Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ

* * *

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >