The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.2MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Τα Πάθη Μου

Η Ταινία του Μελ Γκίμπσον,   τα Πάθη του Χριστού, έχει προκαλέσει αναστάτωση και δημιούργησε αντιπαραθέσεις.

Αντί να προσπαθείς να διακρίνεις τι είναι αυτό που προσπαθεί να πει ο σκηνοθέτης, κάνε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: "Πώς με επηρεάζει εμένα αυτή η ταινία; Τι νόημα έχει για μένα; Σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω κάτι στη ζωή μου; Πώς θα συνεχίσω μετά από εδώ;" Εάν αφήσεις αυτήν την ταινία να σε εμπνεύσει για να γίνεις καλύτερος και για να ζήσεις  με τον τρόπο που θέλω να ζήσεις, τότε θα κάνεις πρόοδο.

Ναι, είμαι ο Ιησούς, και μιλώ προσωπικά σε σένα.  Και ναι, είμαι ζωντανός, πολύ καλά, και πολύ δραστήριος σήμερα.1 Θα μιλήσω σε οποιονδήποτε που θα Με ακούσει. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα πάθη Μου, συνέχισε να διαβάζεις.

Η κεντρική εστίαση της ταινίας είναι γι’ αυτά που υπέφερα και για το θάνατό Μου-για τα φοβερά, κτηνώδη, φρικιαστικά βασανιστήρια που υπέμεινα όταν ήμουν στη Γη πριν από 2.000 χρόνια.

Υπέμεινα όλ’ αυτά για σένα, λόγω της αγάπης Μου για σένα. Έπρεπε να υπάρξει μια τιμωρία για τις αμαρτίες σου, έτσι όταν πέθανα με αυτόν τον φρικτό θάνατο πήρα την τιμωρία σου. Πέθανα για σένα, έτσι ώστε εσύ να μπορέσεις να συγχωρηθείς, να καθαριστείς, και να είσαι μαζί με Μένα για πάντα. Έδωσα τον Εαυτό Μου  για σένα, έτσι ώστε να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και εκπληρωμένος σε αυτήν την ζωή, και κάποια μέρα να ενωθείς μαζί Μου στον  Παράδεισο για όλη την αιωνιότητα.

Γιατί;—Επειδή Με καθοδηγούσε η αγάπη για να σε σώσω, για να πληρώσω το τίμημα για τη σωτηρία σου. Η αγάπη Μου για σένα, μόνο για σένα,  που διαβάζεις αυτό το χαρτί, είναι τόσο μεγάλη. Εάν ήσουν το μόνο πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο, και πάλι θα είχα πεθάνει για σένα. Σε θέλω  να είσαι ευτυχισμένος για την αιωνιότητα. Εσύ είσαι το πάθος Μου.2

Η ζωή είναι γεμάτη  επιλογές, και Εγώ έκανα πολλές επιλογές που Με οδήγησαν στο σταυρό. Θα μπορούσα να έχω κάνει πίσω πολλές φορές, και είχα πάμπολλες ευκαιρίες να το κάνω. Δεν ήμουν υποχρεωμένος να μένω σιωπηλός όταν παρουσιάστηκα μπροστά στον Πιλάτο, θα μπορούσα να έχω υπερασπιστεί τον εαυτό Μου, αλλά δεν το έκανα. Πέθανα για να σώσω εσένα και ποτέ δεν  μετάνιωσα  για εκείνη την απόφαση.

Ενώ οι τελευταίες ώρες Mου πάνω στη  Γη αντιπροσωπεύουν ένα μέρος του πάθους Μου  που έχω για σένα, αυτό δεν σταμάτησε εκεί. Το πάθος μου ευδοκιμεί για 2.000 χρόνια.

Θέλω να εστιάσεις την προσοχή σου στην αγάπη Μου για σένα αυτή την στιγμή- - σήμερα. Η αγάπη Μου για σένα είναι αληθινή και μόνιμη. Δεν μπορεί ποτέ κανείς να την αποτρέψει, δεν μπορεί τίποτα να τη σβήσει. Δεν χάνει ποτέ την ελπίδα της, και δεν γνωρίζει κανένα όριο. Η αγάπη Μου για σένα είναι πλήρης. Το πάθος Μου για σένα είναι πραγματικό, και το θέλω να είναι ένα μέρος της καθημερινής ζωής σου.

Έδωσα τη ζωή Μου για σένα, και τώρα έχω περισσότερα-πάρα πολλά περισσότερα-για να σου δώσω. Θέλω να σε γεμίσω με την πληρότητα της αγάπης  Μου, αν θελήσεις να τη δεχτείς.

Γνωρίζω  τα πάντα για σένα, συμπεριλαμβανομένων κα των ελαττωμάτων σου και των λαθών σου, και εξακολουθώ να σε αγαπώ. Σε αγαπώ δυνατά και παθιασμένα, και τώρα και για πάντα. Σε αγαπώ όπως ένας πατέρας αγαπά το παιδί του, και όπως ένας σύζυγος  αγαπά τη γυναίκα του.

Η αγάπη Μου συγχωρεί, είναι φιλεύσπλαχνη και σταθερή. Νοιάζομαι για σένα, και θέλω να συμμετέχω σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Οι άλλοι θα σε απογοητέψουν, αλλά Εγώ δε θα σε απογοητέψω ποτέ: Θα είμαι πάντα εδώ για σένα. Θέλω να σε βοηθήσω, να σε καθοδηγήσω, να σε παρηγορήσω και να σε φροντίσω. Η αγάπη μας μπορεί να γίνεται βαθύτερη κάθε μέρα.

Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις τα πάντα για τη θυσία που έκανα για σένα-το γιατί έπρεπε να δώσω τη ζωή Μου και γιατί έπρεπε να συμβεί με αυτό τον τρόπο-αν ανοίξεις την καρδιά σου και δεχτείς την αγάπη Μου για σένα, μετά θα ξέρεις ότι η αγάπη Μου είναι πραγματική, και με τον καιρό θα καταλάβεις περισσότερα.

 Εκτιμώ την ενθύμηση της επετείου του θανάτου Μου για σένα, και τώρα θέλω να κάνεις ένα βήμα εμπρός και να βιώσεις το πάθος Μου. Γνωρίζοντας Εμένα προσωπικά, επιτρέπεις το πάθος Μου για να γίνει μέρος της ζωής Σου, να σε γεμίσει και να σε ολοκληρώσει.

Εάν δεν Με έχεις γνωρίσει ακόμα, μπορείς να Με γνωρίσεις τη στιγμή αυτή.  Απλώς άνοιξε την καρδιά Σου σε Μένα. Μπορείς να αρχίσεις κάνοντας αυτή την απλή προσευχή:

Αγαπημένε μου Ιησού, σ’ ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή Σου  για μένα. Σε παρακαλώ  συγχώρεσέ με για τα λάθη που έχω κάνει. Δεν καταλαβαίνω τα πάντα για το πάθος της αγάπης Σου, αλλά θέλω να Σε γνωρίσω. Σου ζητώ παρακαλώντας  να έρθεις μέσα στην καρδιά μου, να μου δώσεις το δώρο Σου που είναι αιώνια ζωή και να με διδάξεις περισσότερα για την αγάπη Σου. Αμήν.

Εάν Με γνωρίζεις ήδη, γνώρισέ Με καλύτερα. Δούλεψε πάνω στη σχέση μας. Άνοιξε τη ζωή σου περισσότερο σε Μένα. Τώρα που είμαστε συνδεδεμένοι, σε παρακαλώ μην Με παραμελήσεις.

Διάβασε τα μηνύματά Μου για σένα στη Βίβλο, και προσπάθησε να τα εφαρμόσεις στη ζωή σου. Εάν διαβάσεις την ιστορία της ζωής Μου και τα λόγια που είπα όπως καταγράφονται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, και τα άλλα Ευαγγέλια, θα καταλάβεις περισσότερα για τη μεγάλη Μου αγάπη και το πάθος Μου.

Γνωρίζω  ότι είναι δύσκολο σε αυτόν τον ταχύρυθμο κόσμο, αλλά εάν καταβάλεις προσπάθεια να περνάς χρόνο καθημερινά για να μένεις μόνος και ήρεμος έτσι ώστε να μπορείς να Μου μιλάς και να Με αφήνεις να σου μιλάω, αυτό θα φέρει μια διαφορά στη ζωή σου. Μπορείς να μιλάς σε Μένα οπουδήποτε, οποτεδήποτε, φωναχτά ή μέσα στην καρδιά σου-μ’ οποιοδήποτε τρόπο σου αρέσει! Πες  Μου ότι έχεις στο μυαλό σου. Θα επικοινωνώ με σένα μέσω μιας εντύπωσης, μιας σκέψης, ή ενός ψιθύρου στην καρδιά σου. Άνοιξε το μυαλό σου και την καρδιά σου σε Μένα και θα μπορέσεις να γνωρίσεις τα βάθη της αγάπης Μου.

 Ο σταυρός είναι κενός τώρα. Ζω, και λαχταρώ για να σου δώσω μια πιο ευτυχισμένη ζωή, γεμάτη με αληθινή αγάπη, με καλά πράγματα. Θέλω να σε διδάξω για τη βαθιά, αιώνια, παθιασμένη αγάπη Μου και να σε βοηθήσω να μοιραστείς αυτό το ίδιο πάθος με άλλους. Θα αλλάξει και τις δικές τους ζωές.

Η εντολή Μου σε εκείνους που Με αγαπούν είναι αυτή: Αγάπησέ Εμένα πρώτα με όλη την καρδιά σου, το νου  σου και την ψυχή σου, και έπειτα  αγάπησε τους άλλους.3

Κάνε τα πράγματα που σου ζητώ, και υπόσχομαι ότι η ζωή σου θα ξεχειλίσει με χαρά, η ικανοποίησή σου δεν θα γνωρίζει κανένα όριο, και η ευτυχία σου δεν θα έχει δει τίποτα παρόμοιο. Όχι μόνο θα πάρεις τη συγχώρεση για τις αμαρτίες σου, αλλά  θα βρεις  αληθινή ελευθερία, ηρεμία  στο νού σου,  χαρά, ευτυχία, και πάνω απ’ όλα, αληθινή αγάπη και τώρα και για πάντα. 

Με πάθος,
ο Ιησούς

Υποσημειώσεις:
1. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χθες, σήμερα, και για πάντα (Πρός Εβραίους  13:8).


2. Η ανταμοιβή της αμαρτίας είναι ο θάνατος, αλλά το δώρο του Θεού είναι αιώνια ζωή μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας (Πρός Ρωμαίους  6:23). 
Επειδή τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο που έδωσε το μοναδικό Του Γιο, για να μην χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια (Ιωάννη 3:16).

3. Να αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου, με όλη την ψυχή σου, και με όλο το μυαλό σου. Αυτό είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη εντολή. Και η δεύτερη είναι ίδια με την πρώτη: Να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.
(Ματθαίου 22:37-39).

 

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάδια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >