The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

Θέλετε να βοηθήσετε στη  διάδοση του Λόγου; Κάνετε Download αυτό το φυλλάδιο σε μορφή  PDF τυπώστε το και δώστε το δωρεάν όπου κι αν πάτε..

Download (0.1MB).

Reader's Corner: Main Page

Φυλλάδια: Πώς θα Είναι η Ζωή στον Ουρανό

Αναρωτήθηκες ποτέ τι σου συμβαίνει αφού πεθάνεις; Τι σου επιφυλάσσεται αφού περάσεις στον "άλλο κόσμο";— Αν πράγματι υπάρχει ένας άλλος κόσμος.  Υπάρχει ο Παράδεισος; Και αν υπάρχει, με τι μοιάζει; Θα ήσουν ευτυχισμένος εκεί; Θα έβρισκες τους αγαπημένους σου εκεί; Πόσο θα διαφέρει από τη ζωή σου εδώ στη γη;

    Αν σ' ενδιαφέρει να μάθεις τις απαντήσεις σ' αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις, συνέχισε να διαβάζεις!

    Ίσως ν' αναρωτιέσαι πως γνωρίζω εγώ κάτι για τον Παράδεισο. Λοιπόν, η Βίβλος μας λέει πολλά για το τι να προσδοκάμε όταν πάμε στον Ουρανό — με τι θα μοιάζει, με τι θα μοιάζουμε εμείς, με τι θα μοιάζουν τα σώματα μας, και το τι θα κάνουμε εκεί. Επίσης υπάρχουν αμέτρητες περιγραφές από ανθρώπους που είχαν μεταθανάτιες εμπειρίες όπου  πέθαναν για μερικές στιγμές, πήγαν στον Ουρανό και επέστρεψαν για να πούνε  τι βρήκαν εκεί. Μερικοί άνθρωποι είδαν επίσης οράματα και όνειρα για αγαπημένα τους πρόσωπα που ήταν εκεί, και έλαβαν μηνύματα από αυτά τα άτομα με λεπτομέρειες για το πώς βρήκαν ότι είναι η ζωή  στον Ουρανό.

   Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα για τη ζωή στον Ουρανό — που αφήνει έκπληκτους τους περισσότερους ανθρώπους — είναι ότι δε διαφέρει και πολύ από τη ζωή πάνω στη γη! Καταλαβαίνω πως αυτό ίσως να μην ακούγεται και τόσο καλό, αν σκεφτείς όλα τα κακά στον κόσμο και τη λύπη που νοιώθουν τόσοι άνθρωποι που ίσως και συ έχεις νοιώσει στη δική σου ζωή. Όμως όταν λέω ότι ο Παράδεισος είναι τόσο όμοιος με τη ζωή εδώ στη γη, εννοώ ότι θα δεις πολλά πράγματα να 'χουν άμεση σχέση με τη ζωή σου εδώ. Εντούτοις, η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Παράδεισος είναι ένας τέλειος κόσμος, ένας κόσμος όπου μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ομορφιές και τις χαρές που έχουμε εδώ στη γη, χωρίς όμως τις στενοχώριες, τον πόνο, το κενό, τη μοναξιά και το φόβο που μας περιστοιχίζει τόσο συχνά, και χωρίς τον εγωισμό, το φθόνο και την καταστροφή που βλέπουμε στον  Κόσμο αυτό γύρω μας.

   Στον Παράδεισο υπάρχει μόνο αγάπη, ομορφιά, ειρήνη, άνεση, κατανόηση, χαρά, προθυμία για βοήθεια και προσφορά, έγνοια, φροντίδα για τους άλλους, και πιο πολύ απ' όλα,  περιβάλλεσαι απ' την αγάπη Εκείνου που μας αγαπάει περισσότερο από οποιονδήποτε— τον Ίδιο το Θεό.  Η Βίβλος μας λέει πως ο Θεός είναι ένας Θεός αγάπης. Στην ουσία, Αυτός είναι το ίδιο το Πνεύμα της Αγάπης. Και ως εκ τούτου ο Οίκος Του, ο Ουρανός, είναι ένας οίκος αγάπης, όπου δεν αισθάνεσαι πια πόνο, ούτε λύπη, ούτε απόρριψη, ούτε μοναξιά — μόνο αγάπη! Καταπληκτικό δεν είναι;

    Ο Παράδεισος έχει πολλές   ομοιότητες με το φυσικό μας κόσμο. Γνωρίζουμε από τη Βίβλο και από τις περιγραφές εκείνων που είχαν φευγαλέες ματιές του Παράδεισου ότι θα μοιάζουμε κατά πολύ το ίδιο όπως είμαστε τώρα. Δεν θα είμαστε απρόσωπα, ασώματα πνεύματα, που πετούν χωρίς κάποια μορφή. Θα έχουμε σώματα, κατά πάρα πολύ όπως και τώρα, αλλά χωρίς την αρρώστια, την ταλαιπωρία η τον πόνο που βιώνουμε εδώ. Θα έχουμε τους αγαπημένους μας, τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας γύρω μας. Θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τη συντροφιά του διπλανού μας, και να ζούμε μαζί ευτυχισμένα για πάντα! Αν αυτό μοιάζει με τον Παράδεισο, λοιπόν, έτσι είναι  στον Ουρανό!

   Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως ο Ουρανός πρόκειται να 'ναι ένας πολύ βαρετός τόπος όπου δεν θα 'χουμε τίποτα να κάνουμε παρά να καθόμαστε, να παίζουμε άρπες και να τραγουδάμε ύμνους στο Θεό. Βεβαίως, είμαι σίγουρη πως μπορούν να παίζουν άρπα αν το θέλουν, και οπωσδήποτε θα δοξάζουμε το Θεό, όμως η ζωή μας στον Ουρανό θα 'ναι πολύ πιο γεμάτη από αυτό!

   Στην ουσία, πιθανόν να 'μαστε  περισσότερο απασχολημένοι εκεί απ' ό,τι είμαστε εδώ στη γη, εκτός του ότι δε  θα 'χουμε το άγχος, την ανησυχία, τον ανταγωνισμό και τον αγώνα για επιβίωση που πρέπει να υπομένουμε προς το παρόν. Θα 'μαστε απασχολημένοι με πράγματα που έχουν αληθινή αξία, πράγματα που φέρνουν τη διαφορά στη ζωή των άλλων ανθρώπων. Θα επενδύουμε το χρόνο μας σε πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους, που θα μας εμπνέουν και θα μας δίνουν χαρά, σε αντίθεση με τη βαρεμάρα, τη μονότονη ρουτίνα, και τον παραλογισμό που πλήττει πολλούς από εμάς σε καθημερινή βάση εδώ.

   Δε γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι θα κάνουμε στον Ουρανό, όμως ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι θα βοηθάμε ανθρώπους πάνω στη γη — θα βοηθάμε με το να τους εμπνέουμε και να τους ενθαρρύνουμε, ψιθυρίζοντας στο νου τους, δίνοντάς τους καλές, χαρούμενες, και  ενθαρρυντικές σκέψεις. Θα τους βοηθάμε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, για να είναι κι αυτοί ευτυχισμένοι επίσης, έτσι ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία της  αγάπης του Θεού και να γνωρίσουν ότι και Αυτός τους αγαπάει.

  Η Βίβλος μας λέει πως ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει σύντομα να βασιλέψει στην γη, μαζί με τους κατοίκους του Ουρανού, για μια περίοδο χιλίων ετών γνωστή  σαν Χιλιετηρίδα. (Βλέπε Αποκάλυψη κεφ. 20).  Ένα από τα καθήκοντα εκείνων στον Ουρανό — εκείνων που αγαπάνε το Θεό και έχουν πάει κοντά Του μετά απ' αυτή τη ζωή — θα είναι να βοηθήσουν στο να ανοικοδομηθεί, να αναδιοργανωθεί, και να αναμορφωθεί ο κόσμος πάνω στη γη, με σκοπό  να γίνει αυτός ο κόσμος ένας καλύτερος τόπος — ένας τόπος όπου η αγάπη θα κυριαρχεί — όπου ο καθένας θα έχει αρκετά, κανένας όμως δε θα έχει πάρα πολλά. Όπου όλοι θα μπορούν να 'ναι ευτυχισμένοι και θα μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς των έργων τους, όπου δε θα υπάρχει πια πόλεμος, απάτη ή σκληρότητα.

   Ίσως αυτό να ακούγεται σαν ένα ουτοπιστικό όνειρο , όμως αυτό ακριβώς θα φέρει η προσωπική βασιλεία του Θεού πάνω  στη γη! Και όσοι από εμάς  θα 'μαστε στον Ουρανό θα 'μαστε μέρος της. Στην πραγματικότητα, κατά τη  διάρκεια της Χιλιετηρίδας θα χρησιμοποιούμε όλα  όσα μάθαμε — τα φυσικά χαρίσματα με τα οποία μας έχει ευλογήσει ο Θεός καθώς και ό,τι ικανότητες αποκτήσαμε στη ζωή μας πάνω στη γη — με σκοπό να βοηθήσουμε να επανέλθει σε μια κατάσταση ίδια με αυτήν στον Κήπο της Εδέμ, όπως αρχικά είχε σκοπό ο Θεός να είναι πριν μολύνει ο άνθρωπος τον κάποτε αγνό και τέλειο πλανήτη μας με την απληστία και τον πόλεμο.

   Έτσι είτε είσαι δάσκαλος ή γιατρός ή μηχανικός, ή αγρότης ή κοινωνικός λειτουργός, οδηγός λεωφορείου, υπάλληλος,  μητέρα ή πατέρας — όποιο και να 'ναι το επάγγελμα σου ή τα ταλέντα σου — θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις πολλές από τις ικανότητες  και τα ταλέντα που έχεις τώρα, στην ερχόμενη ζωή. Η διαφορά είναι ότι θα τα χρησιμοποιείς για πολύ περισσότερο σημαντικούς σκοπούς — όχι μόνο σαν  μέσα για να συντηρείς τον εαυτό  σου, και την οικογένεια σου, αλλά και για να φέρεις  κάποια διαφορά, να  βοηθάς τους άλλους και να τους μεταδίδεις χαρά και ευτυχία. Ο τρόπος για να γίνεις ευτυχισμένος είναι να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, και έτσι καθώς θα βοηθάμε και θα ενθαρρύνουμε τους άλλους, εμείς οι ίδιοι θα βιώνουμε την αγάπη, τη χαρά και την ευτυχία που  δίνουμε στους άλλους.

   Τα τελευταία δύο κεφάλαια στο  Βιβλίο της Αποκάλυψης που είναι μέσα στην Βίβλο περιγράφουν τον Παράδεισο σαν μια γιγάντια πόλη από χρυσό σχεδόν 1500 μίλια πλάτος, 1500 μίλια μήκος και 1500 μίλια ύψος! (Βλέπε Αποκάλυψη 21:16).— Αυτό το μέγεθος είναι αρκετό για να καλύψει τις μισές ΗΠΑ, η το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, με 1500 μίλια σε ύψος προς το διάστημα! Όπως φαντάζεσαι, αν το μοιράσεις σε πολλαπλά πατώματα, ένας τέτοιος τεράστιος χώρος μπορεί να στεγάσει δισεκατομμύρια ανθρώπους, και θα περισσεύει χώρος κιόλας!

   Η Βίβλος μας λέει πως αυτή η υπέροχη επουράνια κατοικία του Θεού κάποια μέρα θα κατέβει στην γη, και πως ο Θεός θα κατοικήσει με τον άνθρωπο. Θα είναι σαν να μετακομίζει ο Θεός  στη γειτονιά μας για να ζήσει μαζί μας! Και αυτοί που αγαπάνε το Θεό και έχουν δεχθεί την αγάπη Του στις καρδιές τους πρόκειται να ζήσουν μαζί Του μέσα στην υπέροχη πόλη Του από χρυσό!

  Αυτό ίσως φαίνεται κάπως εξωπραγματικό, η κάτι που βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως είναι αλήθεια, προφητευμένη μέσα σ' ένα αξιόπιστο προφητικό βιβλίο — τη Βίβλο — που περιέχει εκατοντάδες λεπτομερείς προφητείες που έχουν εκπληρωθεί ήδη μέσα σ' όλη την ιστορία!

   Η Βίβλος περιγράφει τους δρόμους της πόλης να 'ναι φτιαγμένοι από χρυσό, μ’ έναν τοίχο γύρω από την πόλη φτιαγμένο από δώδεκα διαφορετικά είδη πολύτιμων λίθων. Θα έχουμε σπίτια εκεί, ουράνιες "επαύλεις" όπου θα ζούμε με τις οικογένειες μας και τους αγαπημένους μας, εκείνους που έχουν πιστέψει επίσης και έχουν δεχθεί το Θεό και την αγάπη Του στις ζωές τους.

   Ακόμα θα υπάρχει ένα τεράστιο λούνα παρκ, με ουράνια αμφιθέατρα όπου θα μπορούμε να ακούμε ουράνια μουσική, ένα κέντρο για ταξίδια στο χρόνο όπου θα μπορούμε να πηγαίνουμε για να ξαναβλέπουμε τα περίφημα γεγονότα της ιστορίας και να βλέπουμε πως συνέβησαν και τι έγινε στην πραγματικότητα, και πολλά άλλα κέντρα με ενδιαφέρον όπου θα μπορούμε να μαθαίνουμε περισσότερα για την υπέροχη ζωή που  μας έχει δώσει ο Θεός και πώς θα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε καλύτερα για να αγαπάμε Αυτόν και τους άλλους.

   Θα έχεις ένα υπερφυσικό σώμα που δε θα κουράζεται ποτέ, αν και θα μπορείς να ξεκουράζεσαι αν το θέλεις. Ποτέ δε θα πεινάς, αν και θα μπορείς να τρως αν το θελήσεις. Και ακόμα θα μπορείς  να απολαμβάνεις τις πολλές άλλες αισθήσεις και χαρές που απολαμβάνουμε εδώ στη γη, όπως την αφή, την οσμή, την όραση και ακόμα και τον έρωτα — μόνο που το καθένα απ' αυτά τα  πράγματα θα 'χει βελτιωθεί  κατά πολύ περισσότερο από ό,τι είχες δοκιμάσει ποτέ πριν.  Θα μπορείς ακόμα και να πετάς!

   Λοιπόν όπως βλέπεις, η ζωή στον Ουρανό είναι κατά πολύ παρόμοια με αυτή που κάνουμε πάνω στην γη, εκτός βέβαια ότι είναι κατά πολύ καλύτερη! Είναι ένας τόπος ζωντανός, παλλόμενος, ζεστός, ευτυχισμένος, όπου θα μπορείς να απολαμβάνεις όλες τις χαρές που ήθελες ποτέ, και όπου όλα σου τα όνειρα που ονειρεύτηκες θα βγουν αληθινά! Είναι σαν να πήρες τη ζωή εδώ στη γη, να αφαίρεσες όλα τα άσχημα και να πρόσθεσες πολύ αγάπη, χαρά, ειρήνη, ευτυχία και εκπλήρωση, — Αυτός είναι ο Παράδεισος!

    Ίσως να αναρωτιέσαι τώρα πώς μπορείς να 'σαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να ζήσεις σ’ έναν τέτοιο υπέροχο μέρος όπως ο Ουρανός,  όταν τελειώσει ο χρόνος σου πάνω στη γη . Ίσως σου έχουν πει ότι μόνο εκείνοι που είναι πολύ καλοί καταφέρνουν να πάνε στον Ουρανό. Ίσως αισθάνεσαι ότι αυτό σε αφήνει απ' έξω, μια και ξέρεις ότι έκανες λάθη, και πως πολλές φορές έκανες πράγματα που ήταν άδικα, χωρίς αγάπη και επιβλαβή.

   Λοιπόν, σου φέρνω καλά νέα! Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα δωρεάν εισιτήριο εισόδου για τον Ουρανό! Οποιοσδήποτε μπορεί να αγκαλιαστεί με  αγάπη και να  δεχθεί την χαρά, την εκπλήρωση και την αιώνια αγάπη που  θέλει να δώσει ο Θεός στον καθένα μας, και εδώ και στην ερχόμενη ζωή — και αυτό   συμπεριλαμβάνει κι εσένα! Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Δεν έχει σημασία που ήσουν η τι έχεις κάνει. Δεν έχει σημασία πόσο καλός η πόσο κακός είσαι — γιατί κανένας μας δεν είναι αρκετά καλός για να κερδίσει ένα μέρος στον Ουρανό.

   Η Βίβλος λέει πως μόνον εκείνοι που είναι τέλειοι μπορούν να κερδίσουν ένα μέρος στον Ουρανό. Όμως μια και κανένας μας δεν είναι τέλειος, κανένας μας δεν αξίζει να πάει εκεί με την δική μας αξία. Γι' αυτό ο Θεός έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού, σ' αυτή τη γη πριν 2000 χρόνια. Ο Ιησούς πλήρωσε για μας όταν πέθανε για τις αμαρτίες μας, και έτσι, με το να πιστεύουμε απλά σ' Αυτόν σαν Σωτήρα μας, μπορούμε να 'μαστε βέβαιοι για ένα μέρος στον Ουρανό. Αυτό μας ανακουφίζει από το βάρος του  να πρέπει να 'μαστε αρκετά καλοί για να πάμε στον Ουρανό, το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε όπως και να 'χει, επειδή στο κάτω-κάτω, είμαστε όλοι ανθρώπινοι. Ο Ιησούς πήρε το φορτίο μας, και ως εκ τούτου το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε και να δεχθούμε το δώρο της σωτηρίας που θέλει να μας δώσει  Αυτός.

   Αυτός  άνοιξε την πόρτα για σένα για την μετέπειτα ζωή, κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις δια πίστεως. Δεν μπορείς να την κερδίσεις, ούτε μπορείς να 'σαι πάρα πολύ κακός γι' αυτήν, επειδή ο Ιησούς σ’ αγαπά ακριβώς όπως είσαι. Σε γνωρίζει, και γνωρίζει τι είναι μέσα σου και ό,τι έχεις κάνει, ακόμα και τα πιο  κρυφά σου μυστικά. Τα γνωρίζει όλα, όμως σ' αγαπά όπως και να 'χει, γιατί η αγάπη Του είναι άπειρη.

   Η αγάπη Του ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε μπορούμε να εννοήσουμε ή να δούμε με τα μάτια μας εδώ στη γη. Η αγάπη Του μπορεί να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος, να ισιώσει κάθε τι στραβό, να γεμίσει κάθε κενό και να θεραπεύσει κάθε πόνο η πληγή. Η αγάπη Του μπορεί να φέρει χαρά εκεί όπου υπήρχε θλίψη, χαμόγελο εκεί όπου υπήρχε πόνος, και εκπλήρωση εκεί όπου υπήρχε αχρηστία και δυστυχία.

    Θέλει να σου δώσει όλα  αυτά τα πράγματα τώρα, εδώ πάνω στην γη, και επιπλέον ένα μέρος στον Ουρανό όταν ο χρόνος σου τελειώσει εδώ. Ποθεί για σένα και τους αγαπημένους σου να είστε ενωμένοι και ευτυχισμένοι για πάντα μαζί Του, και γι' αυτό έδωσε τη ζωή Του για σένα.  Απλώνει το χέρι Του προς εσένα με το δώρο Του τώρα. Απλά δέξου την αγάπη Του! Δέξου την τώρα, δέξου την σήμερα! Μπορείς να δεχθείς την αγάπη Του και ένα μέρος στον Ουρανό με το να πεις απλά αυτή την σύντομη προσευχή: "Αγαπημένε μου Ιησού, πιστεύω πως Εσύ με αγαπάς, και πως Εσύ ήρθες για αγάπη και πέθανες για μένα ώστε εγώ να ελευθερωθώ, και να ζήσω στον Ουρανό για πάντα. Σου ζητώ να μου δώσεις αυτό το δώρο της αγάπης Σου τώρα. Γέμισε το κενό στη ζωή μου και δώσε μου εκπλήρωση και ευτυχία. Βοήθησε με να δώσω την ίδια αγάπη στους άλλους, ώστε κι αυτοί να 'ναι ευτυχισμένοι. Δέχομαι τη δωρεά Σου που μου εξασφαλίζει ένα μέρος στον Ουρανό!"

    Αυτό ήταν! Τόσο απλό! Το μόνο πού 'χες να κάνεις ήταν να ανοίξεις την καρδιά σου, και ο Ιησούς είναι εκεί τώρα, και θα 'ναι μαζί σου για πάντα. Δεν μπορείς να Τον χάσεις ποτέ! Έχεις μια μόνιμη κράτηση θέσης στον Ουρανό και δεν πρόκειται να ακυρωθεί  ποτέ!

   Ο Θεός έβαλε αυτό το δώρο της αγάπης μέσα στην καρδιά σου, και όταν Τον χρειάζεσαι μπορείς να Τον καλείς, και Αυτός θα σε βοηθάει με την αγάπη Του.

    Αν και ήταν μια δωρεά, τώρα που έχεις την αγάπη Του στην καρδιά σου, θέλει από εσένα να κάνεις ό,τι μπορείς για να αγαπάς άλλους, και να μεταδίδεις την αγάπη που σου έδωσε Αυτός ώστε και άλλοι να βιώσουν τη χαρά στη ζωή τους — και εδώ και στον Ουρανό επίσης!

    Εσύ θα δείξεις αγάπη στους άλλους; Θα κάνεις ό,τι μπορείς για να κάνεις τις ζωές τους καλύτερες, δίνοντας τους έστω και ένα χαμόγελο, ή λέγοντας μια ευγενική λέξη η βοηθώντας κάποιον; Οι απλές πράξεις αγάπης και ευγένειας λένε πολλά  και μπορούν να φέρουν μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου. Τώρα που έχεις λιγάκι Ουρανό μέσα στην δική σου καρδιά, βοήθησε να μπει λιγάκι Ουρανός στην καρδιά κάποιου άλλου σήμερα.

    Ο Θεός σ' αγαπά, και περιμένει με λαχτάρα να ζήσει μαζί σου στον Ουρανό αιώνια! Κι εγώ το ίδιο! Θα τα πούμε  εκεί! 

(Γραμμένο από τη Μαρία Δαυίδ. Η Μαρία Δαυίδ είναι η πνευματική κεφαλή της Οικογένειας, ενός εθελοντικού και μη-κερδοσκοπικού Χριστιανικού και αποστολικού κινήματος με δράση σ' όλο τον κόσμο, του οποίου αποστολή είναι να φέρει πνευματική και υλική βοήθεια, ελπίδα και την αγάπη του Θεού στους  άλλους.) 

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τα φυλλάδια με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >