The Family [ Home ]Who is Jesus
Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ


Ποιος είναι ο Ιησούς;: Σελίδα 2

ΕΠΟΜΕΝΗ


Τι κάνει τον Ιησού να διαφέρει από τους άλλους μεγάλους πνευματικούς δασκάλους, προφήτες και φιλοσόφους;

 

   Αν υπήρχε κάποιο επίθετο για να περιγράψει τον Ιησού, αυτό θα ήταν το «μοναδικός»! — Το μήνυμά Του ήταν μοναδικό. Οι ισχυρισμοί που έκανε αναφορικά με τον Εαυτό Του ήταν μοναδικοί. Τα θαύματά Του ήταν μοναδικά. Και η επιρροή που είχε στον Κόσμο δεν έχει ξεπεραστεί από κανέναν άλλον.

 

   Μια πολύ ξεχωριστή και αναντίρρητα μοναδική πλευρά της ζωής του Ιησού είναι ότι υπάρχουν στην κυριολεξία εκατοντάδες λεπτομερείς προρρήσεις και προφητείες που είχαν γίνει γι’ Αυτόν από αρχαίους προφήτες και οραματιστές, πολλούς αιώνες πριν από τη γέννησή Του. — Λεπτομερείς αναφορές σχετικά  με τη γέννησή Του, τη ζωή και το θάνατό Του, που κανένας απλός θνητός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να έχει εκπληρώσει!

 

   Στα πρώτα βιβλία της Βίβλου, που είναι γνωστά σαν «Παλαιά Διαθήκη», μπορεί να βρει κανείς πάνω από 300 τέτοιες προφητείες για το «Μεσσία» ή τον «Σωτήρα». Η ανακάλυψη εκατοντάδων αρχαίων χειρογράφων της Παλαιάς Διαθήκης από αρχαιολόγους στον αιώνα που πέρασε έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτές οι προφητείες πραγματικά γράφτηκαν αιώνες πριν γεννηθεί αυτός ο άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς.

 

Παρακάτω θα δείτε ένα μικρό δείγμα του είδους των λεπτομερών προφητειών για τις οποίες μιλάμε: Το 750 π.Χ., ο προφήτης Ησαΐας έκανε την καταπληκτική προφητεία ότι:

 

    «ο Κύριος ο Ίδιος θα σας δώσει ένα σημάδι. Μια παρθένα θα συλλάβει και θα γεννήσει έναν Γιο, και το όνομά Του θα είναι Εμμανουήλ.» — Ησαΐα 7:14.

 

   Επτακόσια πενήντα χρόνια αργότερα, μια νεαρή παρθένα στο Ισραήλ που λεγόταν Μαρία δέχθηκε επίσκεψη από τον άγγελο Γαβριήλ, ο οποίος της ανακοίνωσε πως θα γεννούσε ένα Γιο, ο Οποίος θα ονομαζόταν Εμμανουήλ, το οποίο σημαίνει «ο Θεός μαζί μας.» Τα βιβλία της Αγίας Γραφής τα οποία γράφτηκαν μετά τον ερχομό του Ιησού στη Γη, στην «Καινή Διαθήκη», μας αναφέρουν πως η Μαρία είπε στον άγγελο, «Πώς μπορεί να γίνει αυτό, αφού δεν κοιμήθηκα με άνδρα;» Και ο άγγελος της απαντά, «Το Πνεύμα του Θεού θα εισέλθει μέσα σου, και η δύναμη του Παντοδύναμου θα σε καλύψει! Ως εκ τούτου ο Άγιος που θα γεννηθεί από σένα θα ονομασθεί ο Γιος του Θεού!» — Λουκά 1:26-35.

   Έτσι ακόμα και το ξεκίνημα της ζωής Του πάνω στη Γη — η σύλληψη και η γέννησή Του — δεν ήταν μόνο μοναδικές, αλλά και θαυματουργές, επειδή η απλή και ταπεινή νεαρή κοπέλα που έγινε η μητέρα Του δεν είχε κοιμηθεί ποτέ με άντρα! Και εκτός αυτού, η Αγία Γραφή μας αναφέρει πως τα νέα για την εγκυμοσύνη της σοκάρισαν τόσο τον νεαρό που είχε αρραβωνιαστεί και επρόκειτο να παντρευτεί, τον Ιωσήφ, ώστε όταν το έμαθε αυτός αποφάσισε να την χωρίσει και να ακυρώσει το γάμο! — Ώσπου ο άγγελος του Κυρίου εμφανίστηκε και σ’ αυτόν επίσης και τον καθοδήγησε να παραμείνει μαζί της και να μεγαλώσει και να προστατεύσει το πολύ μοναδικό παιδί που είχε μέσα της.

   Οκτακόσια χρόνια πριν γεννηθεί ο Ιησούς, ο προφήτης Μιχαίας προείπε το ακριβές χωριό που θα γεννιόταν ο Μεσσίας:

 

   «Εσύ, Βηθλεέμ, αν και η μικρότερη ανάμεσα στα χωρία της Ιουδαίας, μέσα από σένα θα εξέλθει για Εμένα Αυτός ο Οποίος θα κυβερνήσει τον Ισραήλ, του Οποίου η ύπαρξη ήταν από την αρχή, από τις μέρες της Αιωνιότητας.» — Μιχαίας 5:2

 

      Αν και οι επίγειοι γονείς Του ζούσαν στην πόλη της Ναζαρέτ, 100 μίλια βόρεια της Βηθλεέμ, ένα διάταγμα από τη Ρώμη υποχρέωσε όλες οι οικογένειες να επιστρέψουν στα πατρικά τους εδάφη για να λάβουν μέρος σε μια παγκόσμια απογραφή. Το διάταγμα εκδόθηκε μόλις ήταν να γεννηθεί το παιδί της Μαρίας. — Κι έτσι ο Θεός χρησιμοποίησε έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα, τον Καίσαρα Αύγουστο, για να βοηθήσει στην εκπλήρωση της προφητείας του Μιχαία. Ο Ιωσήφ και η Μαρία ταξίδεψαν για την Βηθλεέμ και μόλις έφτασαν εκεί την έπιασαν οι πόνοι και όπως μας πληροφορούν τα Ευαγγέλια, «Ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας» (Ματθαίου 2:1), ακριβώς όπως είχε προφητέψει ο προφήτης Μιχαίας.

 

   Η προφητεία του Μιχαία μας λέει επίσης για  τον Μεσσία πως  «Η ύπαρξή Του ήταν από την αρχή, από τις ημέρες της Αιωνιότητας.» Ο Ίδιος ο Ιησούς είπε, «Πριν γεννηθεί ο Αβραάμ (γύρω στο 2000 π.Χ.,) ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΩ.» — Ιωάννη 8:58. Ο Αβραάμ ήταν ο πατριάρχης των Εβραίων και των Αράβων, ο οποίος έζησε 2000 χρόνια πριν η Μαρία γεννήσει τον Ιησού. Έτσι ο Ιησούς αναφερόταν εδώ στην προΰπαρξή Του με το Θεό πριν πάρει την ανθρώπινη μορφή Του και ζήσει πάνω στη Γη.

 

   Αν και γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, ο Ιησούς μεγάλωσε στη Ναζαρέτ. Ήταν εκεί, στην πρώτη Του καταγεγραμμένη δημόσια ομιλία, που διακήρυξε ανοιχτά ότι όντως Αυτός ήταν η εκπλήρωση των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης που μιλούσαν για το Μεσσία. Ενώ παρακολουθούσε τη λατρεία της τοπικής συναγωγής, σηκώθηκε μπροστά στο πλήθος και διάβασε μια προφητεία από το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα. Στο κείμενο εκείνο, ο Ησαΐας προφήτευε ότι ο Μεσσίας θα ήταν χρισμένος με το Πνεύμα του Θεού για να «κηρύξει τα Καλά Νέα στους φτωχούς, για να θεραπεύσει αυτούς που είχαν ραγισμένη καρδιά, για να κηρύξει ελευθερία στους αιχμαλώτους, να δώσει φως στους τυφλούς, να ανοίξει την πόρτα της φυλακής στους καταπιεσμένους και να αναγγείλει το έτος που είναι ευπρόσδεκτο στον Κύριο.» —  Ησαΐα 61:1,2. Η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι αφού διάβασε φωναχτά την προφητεία αυτή μπροστά στη συναγωγή, ο Ιησούς τους είπε, «Σήμερα αυτή η Γραφή που ακούσατε, εκπληρώνεται!» — Λουκά 4:18,21.

 

   Μια άλλη σημαντική προφητεία σχετικά με τον Μεσσία έγινε από το Βασιλιά του Ισραήλ τον Δαβίδ γύρω στο 1000 π.Χ., περίπου δέκα αιώνες πριν γεννηθεί ο Ιησούς. Σ’ αυτή την προφητεία, ο Δαβίδ έδωσε λεπτομέρειες για έναν σκληρό και βασανιστικό θάνατο που ο ίδιος ποτέ δεν υπέφερε:

 

   «Εκχύθηκα σαν νερό και εξαρθρώθηκαν όλα τα οστά μου. Η καρδιά μου έγινε σαν κερί, λειώνει μέσα μου…Σαν σκυλιά με περικύκλωσαν, μια ομάδα κακοποιών μ’ έβαλε στη μέση. Τρύπησαν τα χέρια μου και τα πόδια μου. Μοιράστηκαν τα ρούχα μου, και κάνουν κλήρωση για το μανδύα μου.» — Ψαλμός 22:14-18.

 

   Ο Βασιλιάς Δαβίδ πέθανε από φυσιολογικό θάνατο, έτσι γνωρίζουμε ότι δεν μιλούσε για τον εαυτό του σ’ αυτό το εδάφιο της Γραφής. Όμως καθώς ήταν προφήτης, προείπε με αλάνθαστη ακρίβεια τις περιστάσεις που θα συνόδευαν τον απάνθρωπο θάνατο του Μεσσία πάνω στο σταυρό, του Χριστού που επρόκειτο να έρθει. Ας εξετάσουμε μερικές από τις λεπτομέρειες που περιγράφονται στην παραπάνω προφητεία:

 

   «Εκχύθηκα σαν νερό…η καρδιά μου λειώνει μέσα μου.» Ο Ιησούς όχι μόνο έδωσε τη ζωή Του για μας πνευματικά, αλλά η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι λίγο μετά αφότου είχε πεθάνει και ενώ εξακολουθούσε να κρέμεται πάνω στο σταυρό, «ένας από τους στρατιώτες τρύπησε το πλευρό Του με μια λόγχη και αμέσως έτρεξε αίμα και νερό.» — Ιωάννη19:34. Σύγχρονες αυθεντίες της ιατρικής έχουν επιβεβαιώσει ότι στις περιπτώσεις διάρρηξης της καρδιάς — όταν η ανθρώπινη καρδιά κυριολεκτικά ραγίζει κάτω από εξαιρετικές συνθήκες έντασης και τραύματος — το αίμα συλλέγεται στον περικάρδιο σάκο, την μεμβράνη που περικλείει την καρδιά και τις ρίζες των κυρίων αιμοφόρων αγγείων. Στη συνέχεια αυτό το αίμα διαχωρίζεται σ’ ένα είδος θρόμβου αίματος και ενός υδάτινου ορού, και το αποτέλεσμα ήταν πως όταν ο στρατιώτης τρύπησε το πλευρό Του, η ζωή κυριολεκτικά, «εκχύθηκε σαν νερό». (Άθελά του, αυτός ο Ρωμαίος στρατιώτης εκπλήρωσε μια ακόμη προφητεία, «Έστρεψαν τα βλέμματά τους σε Μένα που Με διατρύπησαν», μια προφητεία που δόθηκε από τον προφήτη Ζαχαρία γύρω στα 500 π.Χ. — Ζαχαρία 12:10.)

 

   «Εξαρθρώθηκαν όλα τα οστά μου.» — Αυτή είναι μια από τις φρίκες του σταυρικού θανάτου. Το βάρος του σώματος του θύματος κυριολεκτικά βγάζει τα χέρια από τις αρθρώσεις τους.

 

   «Σαν σκυλιά με περικύκλωσαν...μια ομάδα κακοποιών μ’ έβαλε στη μέση.» Η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι οι κακοί και εκδικητικοί θρησκευτικοί εχθροί του Ιησού, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, συγκεντρώθηκαν γύρω Του καθώς ήταν καρφωμένος στο σταυρό, κοροϊδεύοντάς Τον και χλευάζοντάς Τον. — Ματθαίου 27:39-44.

 

   «Τρύπησαν τα χέρια μου και τα πόδια μου.» Προφανώς αυτή είναι η πιο καταπληκτική πρόβλεψη μέσα σ’ αυτήν την προφητεία. Η σταύρωση δεν είναι κάτι που εφαρμοζόταν από τους Εβραίους τον καιρό του Δαβίδ. Οι θρησκευτικοί νόμοι υπαγόρευαν την εκτέλεση των εγκληματιών με λιθοβολισμό. Όμως ο Θεός έδειξε στον προφήτη Του, τον Δαβίδ, ότι ο Μεσσίας θα πέθαινε δέκα αιώνες αργότερα, εκτελεσμένος από τα χέρια μιας αυτοκρατορίας που ούτε καν υπήρχε στις μέρες του Δαβίδ, της Ρωμαϊκής, της οποίας ο κύριος τρόπος εκτέλεσης των εγκληματιών ήταν η σταύρωση!

 

   «Μοιράστηκαν τα ρούχα μου, και κάνουν κλήρωση για τον μανδύα μου.» Στα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης μπορούμε να βρούμε την σχεδόν απίστευτη εκπλήρωση αυτής της προφητείας: «Αφού οι στρατιώτες είχαν σταυρώσει τον Ιησού, πήραν τα ρούχα Του και τα μοίρασαν σε τέσσερα μερίδια, ένα για τον καθένα συν τον χιτώνα (ένα ολόσωμο μανδύα). Και ήταν ο χιτώνας χωρίς ραφή όλος υφαντός. Κι έτσι είπαν μεταξύ τους, ‘Ας μη σχίσουμε αυτόν, αλλά ας κάνουμε κλήρωση γι’ αυτόν για το ποιος θα τον πάρει.’» — Ιωάννη 19:23,24.

 

   Το 487 π.Χ., ο προφήτης Ζαχαρίας προφήτεψε το εξής: «Και είπα σ’ αυτούς, αν σας φαίνεται καλό, δώστε μου τον μισθό μου, αλλιώς μη μου τον δίνετε. Και μου έδωσαν τον μισθό μου, τριάντα αργύρια— Ζαχαρία 11:12.

 

   Τη νύχτα που οι εχθροί του Ιησού ήταν να Τον συλλάβουν, η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι, «Πήγε ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, αυτός που λεγόταν Ιούδας Ισκαριώτης, προς τους αρχιερείς και είπε, ‘Τι θέλετε να μου δώσετε για να σας Τον παραδώσω;’ Και εκείνοι του έδωσαν τριάντα αργύρια.» — Ματθαίου 26:14, 15.

 

   Για φανταστείτε! — Πάνω από πεντακόσια χρόνια πριν συμβεί αυτό το γεγονός, ο Προφήτης του Θεού, ο Ζαχαρίας, προφήτεψε το ακριβές «τίμημα» που θα πλήρωναν οι εχθροί του Ιησού στον προδότη μαθητή Του, τον Ιούδα! Στο επόμενο εδάφιο της προφητείας του Ζαχαρία, προχωράει σε ακόμη πιο καταπληκτικές λεπτομέρειες:

 

   «Και ο Κύριος είπε, ‘Ρίξε αυτά στον Κεραμέα, την καλή τιμή με την οποία Με πληρώσανε!’ Και πήρα τα τριάντα αργύρια και τα έριξα στον οίκο του Κυρίου, στον Κεραμέα.» — Ζαχαρία 11:13.

 

   Η Καινή Διαθήκη μας λέει πως, «Όταν ο Ιούδας είδε ότι ο Ιησούς είχε καταδικαστεί, μετανόησε και επέστρεψε τα τριάντα αργύρια στους αρχιερείς των Ιουδαίων και έριξε τα αργύρια στον Ναό. Τότε οι αρχιερείς πήραν τα τριάντα αργύρια και είπαν, -‘Είναι ενάντια στον νόμο μας να τα βάλουμε στο θησαυροφυλάκιο επειδή είναι τίμημα αίματος.’ Κι έτσι χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να αγοράσουν τον αγρό του κεραμέα, για να θάβουν εκεί τους ξένους.» — Ματθαίου 27:3-6 Τα 30 αργύρια κυριολεκτικά «ρίχτηκαν στον κεραμέα, στον οίκο του Κυρίου»! — Όπως είχε προφητέψει ο Ζαχαρίας πριν από πεντακόσια χρόνια!

   Το 712 π.Χ., ο προφήτης Ησαΐας προφήτεψε για τον Υιό του Θεού ότι «ο τάφος Του θα διοριζόταν με τους κακούργους αλλά στο θάνατό Του θα βρισκόταν με τον πλούσιο» Ησαΐας 53:9.

 

   Οι άσπονδοι θρησκευτικοί εχθροί του Ιησού Τον καταδίκασαν σαν έναν κοινό εγκληματία, σαν έναν κακούργο, κι έτσι καθώς πέθαινε, η Βίβλος μας λέει ότι «υπήρχαν δύο ληστές που σταυρώθηκαν μαζί Του.» — Ματθαίου 27:38. Αφού το σώμα Του κατέβηκε από τον σταυρό, «ένας πλούσιος που ονομαζόταν Ιωσήφ από την Αριμαθαία, πήγε στον Πιλάτο και παρακάλεσε να πάρει το σώμα του Ιησού, και αφού το πήρε, το τοποθέτησε στο δικό του νεόκτιστο μνήμα.» — Ματθαίου 27:57-60.— Θα «βρισκόταν με τον πλούσιο

 

   1000 χρόνια πριν γεννηθεί ο Ιησούς, το Πνεύμα του Θεού προφήτεψε μέσα από τον Βασιλιά Δαβίδ ότι ο Σωτήρας θα ανασταινόταν από τους νεκρούς: «Δεν θα εγκαταλείψεις την ψυχή Μου στον Άδη, ούτε θα αφήσεις τον Άγιό Σου να δει διαφθορά» — Ψαλμός 16:10.

 

   Ο βασιλιάς Δαβίδ πέθανε και ενταφιάστηκε, και η δική του σάρκα γνώρισε φθορά και σήψη. Όμως ο Ιησούς αναστήθηκε από το μνήμα τρεις μέρες μετά το θάνατό Του! — Και ο Άγγελος είπε στις μυροφόρες που ήρθαν στο μνήμα του Ιησού, «Δεν είναι εδώ, έχει αναστηθεί! Γιατί αναζητάτε τον ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς;» — Λουκά 24:5,6.

 

   Ποιος θνητός θα μπορούσε να επιλέξει τον τόπο της γέννησής του; Ή ποιος θνητός άνθρωπος μπορεί — ή θα μπορούσε — να κάνει τους εκπρόσωπους μιας ξένης κυβέρνησης να διατάξουν το θάνατό του με έναν τόσο αποτρόπαιο και βασανιστικό θάνατο; Πώς θα μπορούσε οποιοσδήποτε να χειραγωγήσει τους χειρότερους εχθρούς του στο να πληρώσουν μια συγκεκριμένη τιμή για τη προδοσία του, να τον κοροϊδεύουν και να τον χλευάζουν καθώς πέθαινε, πολύ περισσότερο δε να κάνει μια ομάδα στρατιωτών να παίξουν στον τζόγο τα ρούχα του και να τρυπήσουν το πλευρό του αφού είχε πεθάνει και να κάνει έναν πλούσιο να θάψει το σώμα του στο ίδιο το προσωπικό του μνήμα; Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο Ιησούς από την Ναζαρέτ δεν εκπλήρωσε μόνο αυτές τις προφητείες, αλλά και πάνω από 300 άλλες σχετικά με τη γέννησή Του, τη ζωή Του, την υπηρεσία Του, το θάνατό Του και την ανάστασή Του! — Πραγματικά ήταν — και είναι — «μοναδικός» με όλη την έννοια της λέξης!

 

   Ούτε ένας από τους μεγάλους αναγνωρισμένους θρησκευτικούς αρχηγούς — ούτε ο Μωυσής, ούτε ο Βούδας, ούτε ο Κομφούκιος, ούτε ο Μωάμεθ — ισχυρίστηκαν ποτέ ότι ήταν Θεός. Οπωσδήποτε μερικοί έχουν θεοποιηθεί από τους οπαδούς τους μετά το θάνατό τους, όμως κανένας τους δεν ισχυρίστηκε ότι ήταν μια Θεότητα. — Εκτός βέβαια, με την εξαίρεση του Ιησού Χριστού. Στην πραγματικότητα όχι μόνο ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Γιος του Θεού και η φανέρωση του Θεού σε ανθρώπινη σάρκα, αλλά έπεισε και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κόσμου ότι Αυτός είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού.

   Προφανώς αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον Ιησού και όλους τους άλλους μεγάλους φιλόσοφους, δασκάλους, προφήτες και γκουρού όλων των εποχών. Αν και πολλοί από αυτούς μίλησαν και δίδαξαν για την αγάπη και για το Θεό, ο Ιησούς ισχυρίστηκε ότι Αυτός ήταν η Αγάπη, ότι Αυτός ήταν η Αγάπη του Θεού για τον Κόσμο. — Ως εκ τούτου γνώριζε πραγματικά για το τι μιλούσε! Όμως ή έλεγε το σωστό, ή έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. — Ή ήταν καλός και έλεγε την αλήθεια, ή ήταν κακός, απατεώνας και ένας ψεύτης!

 

   Ο περίφημος διανοούμενος και πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, C. S. Lewis, το έθεσε ως εξής:

 

   «Πολλές φορές οι άνθρωποι λένε κάτι πολύ ανόητο όσον αφορά τη προσωπικότητα του Ιησού: ‘Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ τον Ιησού σαν έναν σπουδαίο ηθικό δάσκαλο, όμως δεν δέχομαι τον ισχυρισμό Του ότι είναι Θεός.’ — Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το λέμε. Ένα άτομο που ήταν απλά ένας άνθρωπος και είπε τα πράγματα που είπε ο Ιησούς δεν θα ήταν ένας ‘σπουδαίος ηθικός δάσκαλος’. Είτε θα ήταν ένας παράφρονας — στο ίδιο επίπεδο με ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ένα βραστό αυγό — ή αλλιώς θα ήταν ο Διάβολος της Κόλασης! Πρέπει να επιλέξεις τι θα πιστέψεις. Είτε αυτός ο άνθρωπος ήταν, και είναι, ο Γιος του Θεού: Ή αλλιώς ήταν ένας τρελός ή κάτι ακόμα χειρότερο.

 

   «Μπορείς να Του πεις να σωπάσει επειδή είναι ανόητος, μπορείς να Τον φτύσεις και να Τον επιπλήξεις σαν ένα δαίμονα, ή μπορείς να πέσεις στα πόδια Του και να Τον αποκαλέσεις Κύριο και Θεό. Γι’ αυτό ας μην καταφεύγουμε σε τέτοιες υπεροπτικές ανοησίες ότι τάχα ήταν ένας ‘σπουδαίος ανθρωπιστής διδάσκαλος’. Δεν μας έδωσε τέτοια δυνατότητά επιλογής ούτε είχε σκοπό  να το κάνει.»

 

   Ένας άλλος όχι και τόσο γνώστης σε τέτοια ζητήματα, ο αυτοκράτορας και κατακτητής των εθνών, Ναπολέων Βοναπάρτης, δίκαια αναγνώρισε επίσης την απόλυτη μοναδικότητα του Ιησού και την περιέγραψε με τα εξής λόγια:

 

   «Γνωρίζω τους ανθρώπους και σας λέω ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Ανάμεσα σ’ Αυτόν και σε κάθε άλλη προσωπικότητα στον Κόσμο δεν υπάρχει κανένα πραγματικό μέτρο σύγκρισης. Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καίσαρας, ο Καρλομάγνος  κι εγώ ιδρύσαμε αυτοκρατορίες. Όμως πάνω σε τι βασίσαμε τις δημιουργίες της ιδιοφυίας μας; — Πάνω στη δύναμη. Ο Ιησούς Χριστός ίδρυσε την αυτοκρατορία Του πάνω στην Αγάπη και αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν γι’ Αυτόν.»

Περισσότερα ...

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >